Kako da boja nakon mora što duže traje? Ovo su zlatna pravila za održavanje preplanulog tena

Tatjana Badarević Vesti 01.08.2024 09:36 0

Sledeći ove korake možete zadržati bronzani ten i nakon što se vratite sa odmora.

preplanulost

Shutterstock

 

Povratak sa odmora može biti prilično neprijatan, a jedna od najvećih frustracija je koliko brzo preplanulost izbledi. Svi smo to doživeli: zlatni i blistavi dok sedimo na plaži, a čim se vratimo kući, koža ostane bez sjaja i tri nijanse svetlija. No, postoje načini kako održati preplanulost što duže. Stručnjaci su podelili nekoliko trikova kako biste mogli zadržati bronzani ten tokom cele godine.

Prvo, priprema je ključna. Baš kao što planirate putovanje i menjate valutu, sunčanje takođe zahteva planiranje unapred. Kamila Pioti, osnivačica i voditeljka inovacije proizvoda u Sol de Janeiru, preporučuje da tokom dana pre tamnjenja održavate kožu izuzetno hidriranom i uradite piling kako biste imali ujednačenu površinu.

preplanulost

Shutterstock

 

 

Drugi korak je hidratacija. Ključ za duže trajanje preplanulosti je stalna hidratacija kože. Bogati puteri za telo, svilenkasta ulja i losioni s hijaluronskom kiselinom nahraniće vašu kožu. Pierotti ističe važnost dodatne hidratacije pre, tokom i nakon sunčanja jer sunce isušuje kožu. Losioni nakon sunčanja takođe pružaju dozu zdrave hidratacije, pa ih nanesite svaki dan kad se vratite kući.

Tuširanje u pretoploj vodi može skinuti prirodna ulja s kože i uzrokovati njeno isušivanje, što dovodi do ljuštenja preplanulosti. Stoga je važno tuširati se u mlakoj vodi i koristiti hidratantnu kremu za tuširanje kako biste održali kožu gipkom i hidriranom.

preplanulost

Shutterstock

 

 

Sprečite ljuštenje kože jer će to uništiti vaš osunčani sjaj. Na odmoru nosite kremu za sunčanje s faktorom 30 ili više kako biste zaštitili kožu od opekotina i produžili preplanuli ten. Pierotti preporučuje nanošenje SPF-a na celo telo pre no što obučete bikini ili odeću kako bi koža bila zaštićena.

Piling je takođe važan za održavanje preplanulosti. Iako zvuči kontraintuitivno, nežni piling pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože koje mogu prigušiti sjaj, a melanin u ćelijama kože neće biti pogođen trljanjem jer se nalazi u dubljim slojevima kože.

preplanulost

Shutterstock

 

 

Hidratacija iznutra jednako je važna kao i spolja. Konzumiranje dovoljno vode održava kožu zdravom, gipkom i hidriranom, što produžava trajanje preplanulosti. Preporučuje se konzumiranje barem dve litre vode dnevno.

Ako vaš ten izgubi sjaj, losioni ili ulja za sjaj mogu dati trenutnu blistavost vašoj koži. Sledeći ove korake, možete zadržati bronzani ten i nakon povratka s odmora.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading