Nabavite na vreme: Kaubojke zbog kojih će se ceo grad okretati za vama

Slobodanka Ćorić Vesti 30.10.2023 14:47 0

Kaubojske čizme, koje će biti u prodaji 23. oktobra po ceni od 120 dolara po paru, takođe prate stope velikih crvenih čizama koje je kreirao inteligentni kolektiv MSCHF

Čizme

Shutterstock

Idejama nema kraja, pa je kompanija Crocs, koja je pre neki dan predstavila novi dizajn, sada potpisala još jedan hibrid – ovoga puta u pitanju je kombinacija njihove popularne papuče sa čizmom Divljeg zapada.

Kompanija ume da iznenadi, poenta je da doda nešto osnovnom dizajnu i predstavi ga kao takvog – iako ova čizma izgleda kao mem, nije.

crocs

Profimedia

 

To je najverovatnije bio cilj Crocs-a, brenda koji je privukao pažnju javnosti serijom bizarnih izdanja cipela. Tu su bili KFC Crocs sa mirisom piletine 2020. i Crocs sa đonom, kreirani u saradnji sa Balenciagom, 2021. A nedavno je predstavila Shrek Crocs sa ušima.

Kaubojske čizme, koje će biti u prodaji 23. oktobra po ceni od 120 dolara po paru, takođe prate stope velikih crvenih čizama koje je kreirao inteligentni kolektiv MSCHF — još jedan otkačen modni artikal koji se slavi kao ironično remek-delo na mreži.

crocs

Profimedia

 

Ali pitanje je da li će ovaj model postići jednako veliku slavu. Ideja za Crocsove kaubojske čizme potekla je od memova na društvenim mrežama koje su napravili fanovi, rekla je Heidi Coolei, direktor marketinga kompanije. Timovi za dizajn i razvoj proizvoda brenda su početkom godine odlučili da ovu ideju pretvore u stvarnost. Želeli su nešto posebno za mesec koji su nazvali Croctober.

crocs

Profimedia

 

Kompanije retko preuzimaju takve rizike, rekao je Džered Votson, docent marketinga na Poslovnoj školi Stern Univerziteta u Njujorku.

"Ali Crocs je našao način da se podsmeva ljudima koji već misle da su im cipele ružne. Sa takvom vrstom mentaliteta mržnje-potroši ili angažovanja, Crocs je pomerio granice", naglasio je Votson. Osim toga, kaubojke su sada u trendu, Bijonse je u tom stilu imala kostime za svoju novu turneju, a Tejlor Svift poštuje kantri. 

crocs

Profimedia

 

"Međutim, neke granice su previše divlje čak i za najstrastvenije obožavatelje Crocs-a. Profesor Votson, koji ima tri para klasičnih kroksa, nedavno se pridružio onlajn listi čekanja da kupi Shrek klompe. Ali on se izvukao u poslednjoj sekundi. - Neću ih nositi u javnosti. Ne želim da ljudi misle da sam čudna osoba", zaključio je on, piše NY Times.


 
Komentari (0)
Loading