Moda, da ti se život zgadi: Čemu služe flekave i pocepane gaće koje se prodaju za 600 evra

Slobodanka Ćorić Vesti 25.09.2023 10:32 0

Modna kuća "Prada" prodaje prljave i pocepane gaće za 600 evra

sara džesika parker

Printscreen/Instagram

Ekstravagantni modeli čest su izbor svetskih dizajnera koji se na sve moguće načine trude da privuku pažnju. Taman kad smo mislili da smo se navikli na činjenicu da moda nema pravila, uverili smo se da joj je baš sve dozvoljeno. Makar je tako kada je reč o najnovijoj kolekciji čuvenog američkog dizajnera Vilija Čavarija. Predstavio je kolekciju isflekanih i pocepanih gaća na poslednjoj Nedelji mode u Njujorku.

Muške gaće, koje se prodaju za 600 evra, dolaze u dve boje. Naravno, naišle su na niz negativnih reakcija jer je reč o modelu koji izgleda tako da je nošen i uništen. To je razlog zbog kojeg su društvene mreže preplavljene komentarima da je "moda sve bizarnija i besmislenija", ali to ne znači da verni fanatici popularnog brenda neće sebi priuštiti ovaj model.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

 

Ipak, kada izuzmemo cenu, mnogi se pitaju koja je poenta uopšte ovakvih gaća. Čavarija tvrdi da kroz odevne komade koje kreira, želi da pokrene pitanje rasne nejednakosti, politike i se**ualnosti. "Želim ljudima da prikažem oblike lepote kojima do sada nisu bili izloženi. Želim u njima da pokrenem emociju i da im dam do znanja da na svetu postoji toliko lepote koja nije prepoznata", izjavio je Čavarija ranije u intervjuu za magazin "Town & Country".

Podsetimo, ovo nije prvi put da iscepane modne komade vidimo u kolekcijama svetskih brendova. Ovakav podvig svojevremeno je imala i luksuzna modna kuća "Balensijaga" kada je izbacila ograničenu kolekciju od samo 100 pari patika koje izgledaju potpuno uništeno. Prodavale su se po ceni od 1.850 dolara, odnosno od oko 207.000 dinara.

Komentari (0)
Loading