Kamenac spada kao od šale uz pomoć jedne stvari: Ovo imate sigurno u kući, a nisu štetne hemikalije

Nedeljko Tišanović Vesti 26.08.2024 22:01 0

Ne biste se nikada setili ovoga...

Kamenac spada kao od šale uz pomoć jedne stvari: Ovo imate sigurno u kući, a nisu štetne hemikalije

Shutterstock

Kamenac je tvrdokorna supstanca koja se često pojavljuje na slavinama, tuš kabinama, pločicama i kuvalima za vodu. Iako nije posebno opasan, može uzrokovati probleme ako se ne uklanja redovno, jer može oštetiti površine i uređaje. Jedno od najproblematičnijih mesta za uklanjanje kamenca su slavine, s obzirom na njihov oblik i moguće oštećenje od hemikalija.

Međutim, postoji jednostavan i efikasan način da se kamenac ukloni sa slavina, a da se pri tome ne koriste hemijska sredstva – pomoću bakarnog novčića. Sve što vam treba je jedan bakarni novčić.

Navlažite novčić i kružnim pokretima trljajte slavinu 30 do 60 sekundi. Ovaj metod će vas iznenaditi rezultatom – vaša slavina će izgledati kao nova. Hemijska reakcija između bakra i kalcijuma pomaže u razbijanju kamenca.

Ovo rešenje je jednostavno, ekonomično i ekološki prihvatljivo, što vam može pomoći da očistite slavine i druge površine bez upotrebe agresivnih hemikalija. Bakarnim novčićem možete lako održavati čistoću i sjaj u domaćinstvu, dok istovremeno izbegavate štetne hemijske proizvode, prenosi "24 sata".

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading