Paradajz se brzo pokvari u frižideru: Evo kako treba da ga čuvate da se ne ubuđa i dugo ostane svež

Vesti 14.08.2024 12:53 0

Skoro svi stave paradajz u frižider kada ga donesu kući s pijace ili iz prodavnice, što je greška.

paradajz

Shutterstock

Većina ljudi čuva paradajz u frižideru, kada ga donese iz prodavnice ili sa pijace. Smatraju da je to najbolji način da se ne pokvari. Ali, stručnjaci kažu da to nije dobro i da će se brže ubuđati nego ako stoji na drugom mestu.

Sprečite kvarenje paradajza

Kao i drugo povrće, paradajz će se brzo pokvariti ako ga ne čuvate pravilno. Postoji način na koji treba držati ovo povrće kako bi se sprečio razvoj buđi. A to nije u frižideru. Neki stručnjaci savetuju da se paradajz poređa sa peteljkom okrenutom na dole, jer to sprečava izlazak vlage iz ploda kroz stabljiku i kvarenje paradajza.

Stavite ga u ostavu

Da bi paradajz dugo ostao ukusan i svež, treba ga držati na hladnom i tamnom mestu. Ali nikako u frižideru. Paradajz se najčešće prodaje malo pre nego što postane potpuno zreo. Stoga ga ne treba stavljati u frižider jer će to otežati njegovo sazrevanje, a hladnoća će mu uništiti ukus i svežinu, a postaće gnjecav. Najbolji način da ga čuvate je u ostavi koja je tamna i rashlađena, ili u podrum ili neku drugu takvu prostoriju. Zadržaće svežinu i ukus duže nego kada stoji u frižideru.

Bonus video:

 

@najzena.rs Na 10. rođendan moje ćerke niko nije došao zbog pozivnice koju sam napisala! #žena #najzena #fypシ #fypシ゚viral #rođendan #pozivnica ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading