Verovatno nikada niste pokušali da zamrznete limun kojI ste nedavno kupili. Nakon ovoga, defenitivno bi trebalo da promenite navike. Svaki put kad kupite limun, odvojite nekoliko komada i ubacite ih u zamzivač i verujte nam, nećete se pokajati.
Niske temperature značajno smanjuju kiselost voća. Kao što verovatno već znate, limun je izuzetno zdrav jer sadrži Vitman C i jača vaš imuni sistem i pomaže vašem telu da se bori protiv infekcija. Takođe sadrži supstance koje regulišu krvni pritisak i čak se smatraju korisnim za mentalno zdravlje. Limun je odličan u borbi protiv stresa i depresije.
Shutterstock
Razlog zašto smrznuti limun ima drugačiji ukus od limuna koji se čuva na sobnoj temperaturi je nivo kiselosti. Zamrzavanje limuna smanjuje ovu kiselost. Kiselost će se vratiti tek kada se voće u potpunosti odmrzne. Pored toga, limun će tako ostati svež i neće se osušiti ili istruliti posle nekoliko dana od kada ga donesete kući i stavite u činiju na trpezarijski sto.
Možda vas zanima…