Kobasice su mnogima omiljeni obrok jer se brzo pripreme, fine su i idu uz sve. U zadnje vreme, sve više ljudi koristi fritezu na vrući vazduh za njihovo pečenje jer je praktična, štedi vreme i lako se upotrebljava.
Većina će jednostavno ubaciti kobasice unutra i uključiti uređaj, ali postoji jedan trik koji može napraviti veliku razliku u ukusu i izgledu. Reč je o jednostavnom dodatnom koraku koji je trenutno hit na TikToku, piše Express.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Kobasice će ovako biti hrskave i sočne
Kuvarica Kristin Pitmen, koja na TikToku deli recepte, pokazala je svoj trik za savršene kobasice iz friteze na vrući vazduh. Kaže da je tajna u tome da kobasice lagano probodete nožem nekoliko puta pre nego što stavite da ih pečete. Iako to možda zvuči čudno, postoji sasvim dobar razlog za to.
"Ako kobasice ne probodete pre pečenja, često znaju da puknu jer se iznutra zagrejavaju i tečnost počne da ključa. Zbog tog pritiska kožica ne može da izdrži pa pukne, nakon čega iscuri sav sok i postanu suve", objasnila je Pitmen.
Kad kobasice pre pečenja lagano probodete, para i višak tečnosti izaći će ravnomerno i koža neće pucati. Kao rezultat kobasice će spolja biti hrskave i smeđe, a iznutra sočne i savršeno kuvane.
Kristin takođe napominje da je vrlo važno da kobasice u fritezi ne budu poređane jedna preko druge, nego da budu ravnomerno raspoređene u ladici. Ona ih peče na oko 200 stepeni Celzijusovih i to deset minuta, što je dovoljno da se lepo ispeku, bez potrebe za okretanjem.
Kad su bile gotove, izvadila ih je napolje, ponosno pokazala rezultat i rekla: "Smeđe su i hrskave."
Bonus video: