Nutricionistkinja preporučuje 6 namirnica za vrućine: Ovo piće i hrana su najbolji u toku ekstremnih temperatura

Slobodanka Ćorić Vesti 12.08.2024 12:43 0

Nutricionistkinja preporučuje 6 namirnica za vrućine: Ovo piće i hrana su najbolji u toku ekstremnih temperatura

vrućina

Shutterstock

Pakleni dani ponovo stižu, a poznato je da tokom vrelih letnjih meseci neophodno održavati organizam hidriranim, kako bismo sačuvali zdravlje.

Kako biste održali elektrolite na normalnim nivoima, postoji sedam elemenata koje treba da uključite u hranu i piće koje konzumirate, u umerenim količinama, prema Klivlendskoj klinici.

To su magnezijum, natrijum, kalcijum, kalijum, fosfat, hlorid i bikarbonat.

– Voda je najbolji način za hidrataciju – podseća poznata nutricionistkinja Nikol Antes.

Međutim, kada se voda filtrira, može izgubiti neke od zdravih minerala.

Antes preporučuje dodavanje mineralnih kapi u tragovima, koji uključuju minerale kao što su natrijum, kalijum i magnezijum, kako bi se povećale prednosti vode za piće, prenosi Index.

Takođe, možete kupiti mineralizovanu vodu.

Ako tražite druga pića ili hranu da biste bili hidrirani, Antes ima listu koje se možete pridržavati

– Posegnite za namirnicama koje su prirodno bogate mineralima – savetuje Antes.

Šest najboljih pića i namirnica poznata nutricionistkinja preporučuje

Kokosova voda: Kokosova voda je „prirodno bogata kalijumom“.
Sok od aloe vere: Iako nije toliko popularan, sok od aloe vere je odlično piće bogato mineralima, posebno vitaminom C.
Tamno lisnato povrće: Lisnato povrće ima visok sadržaj vode, posebno zelena salata, koja sadrži više od 90 odsto vode. Zeleno lisnato povrće je takođe bogato hranljivim materijama, posebno vitaminima B i vlaknima.
Celer: Celer se sastoji od oko 95 odsto vode i bogat je magnezijumom, kalijumom i fosforom.
Krastavac: Krastavac se sastoji od oko 95% odstovode i sadrži značajnu količinu fosfora, kalijuma i magnezijuma, kao i vitamine B i C.
Citrusno voće: Voće poput limuna i limete je veoma bogato prirodnim elektrolitima.

Komentari (0)
Loading