Živeli su skromno, a on je izrastao u najboljeg sportistu: Evo čime su se bavili roditelji Nikole Jokića na početku njegove karijere

Nedeljko Tišanović Vesti 12.08.2024 21:51 0

Nije talenat nasledio od roditelja, nego od braće Strahinje i Nemanje

app

AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić, najbolji košarkaš NBA lige, osvojio je bronzanu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, igrajući za svoju reprezentaciju. Njegova inspirativna priča počinje 1995. godine u Somboru, a danas je prepoznat kao jedan od najboljih košarkaša na svetu.

Nikola je odrastao u malom stanu sa roditeljima, dva brata i bakom.

—  Naš stan je bio vrlo mali. Imali smo dve sobe, kuhinju i kupatilo. Tu su živeli moji mama, tata, ja, dva brata i baka. Bila je puna kuća —  opisao je Jokić svoje detinjstvo.

Njegova majka radila je kao medicinska sestra, a otac kao inženjer poljoprivrede i veliki fan košarke, piše Blic. 

Jokićeva priča je više od sportskog uspeha, ona je motivacija za mnoge mlade sportiste. Njegovi skromni počeci i podrška porodice pokazuju kako upornost i rad mogu doneti velike rezultate. Takođe, Nikola se ugledao na svoju stariju braću, Strahinju i Nemanju, što je dodatno oblikovalo njegov put ka uspehu.

Ja sam pomalo od obojice, jedan je talentovan, a drugi jak. Stalno smo igrali košarku, čak smo imali koš u stanu.

Košarkašev početak karijere u klubovima nije bio tako sjajan. 

Kad sam počeo da igram, bio sam jako debeo, a nisam bio naročito visok. Igrao sam centra, a u isto vreme i plejmejkera. Driblao sam po čitavom terenu, bila je to samo zabava — rekao je Jokić.

Prekretnica u životu Nikole Jokića desila se kada je sa 16 godina prešao iz Sombora u Novi Sad.

Njegov dolazak u Denver 2015. godine označio je početak velike karijere, koja je kasnije postala istorija. Pored podrške roditelja i braće, ključnu podršku pruža mu supruga Natalija Maćešić, koju je upoznao pre nego što je postao svetski poznat.

Par se venčao 2020. godine, a njihova dvogodišnja ćerka Ognjena već je navikla da zajedno sa tatom proslavlja njegove uspehe na terenu.

 

Bonus video:

Komentari (0)
Loading