Kako uništiti smrdibube: Prirodni sprej od 2 sastojka će ih oterati daleko od vaše kuće i bašte

Vesti 12.08.2024 16:04 0

Provereni prirodni načini koji će zauvek oterati dosadne smrdibube iz vašeg doma.

smrdibuba

Shutterstock

Kada smrdibube uđu u kuću, ne možete da ih isterate. Jednu izbacite, a čini se da se umesto nje pojave još tri. Jedan način zaštite je postavljanje mreža na prozore i njihovo zatvaranje, kao što je slučaj sa drugim insektima. Ali možete ih oterati prirodnim sredstvima koje ćete napraviti od namirnica u kući.

Sprej od nane

Miris nane ove dosadne bube ne podnose. Eterično ulje nane nakapajte malo na komadić vate i stavite kod prozora gde ulaze smrdibube. Ili napravite sprej od nekoliko kapi eteričnog ulja nane i 100 ml vode u boci sa raspršivačem, pa poprskajte sva mesta koja mogu poslužiti smrdibubama kao ulaz.

nana

Shutterstock

 

Sredstvo od sirćeta

Veoma efikasan način da ih uništite je da napravite sredstvo od sirćeta i deterdženta za sudove. U flašu sa raspršivačem sipajte 1 šolju alkoholnog sirćeta, ½ šolje deterdženta za sudove i 2 šolje tople vode. Promućkajte i poprskajte bube ili mesta na kojima ulaze.

Beže od belog luka

Smrdibube ne vole ni miris belog luka, pa je dobra ideja da ga isečete na manje komade i pospete kod ulaza i prozora. Miris će odbiti smrdibube da kroče u vaš stan.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading