Ne dešava se da nam sva vodi provri samo kada smo pospani dok željno čekamo taj prvi gutljaj spasonosnog napitaka za razbuđivanje. Često nam se to dogodi i kad se zapričamo sa prijateljivom koja nam je tek došla u kuću i počela da teatralno prepričava neku svoju avanturu. I dok smo trepnuli, voda u džezvi se troduplo smanjila!
I šta onda uglavnom radimo?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Zapravo u najvećem broju slučajeva samo dospemo novu vodu uostatak proključale i zakuvamo kafu.
Samo, to je veliko NE, sudeći prema nutricionistima,
Prema rečima stručnjaka ova navika nije dobra po naše zdravlje i trebalo bi je definitivno promenimo.
Kako kažu stručnjaci, duplim kuvanjem vode povećava arsen, nitriti i fluor, a čak i zdravi minerali postaju izuzetno štetni.
Prema istraživanjima da je upravo ovakva voda prilično toksična jer sadrži veliku količinu arsena i može zaista da dovede i do trovanja,
Nešto manji ali svejedno nezanemarivi problemi koji se mogu javiti dijabetes, problemi sa organima za varenje i sa kardiovaskularnim organima.
U čemu je zapravo stvar?
Kada voda predugo vri, odnosno kada je dugo izložena vrlo visokoj temperaturi, voda sadrži veliku količinu nitrita koji se pretvaraju u nitrozamine koji su u stvari kancerogeni.
Kako da rešimo ovaj problem?
Pa, vrlo lako, tako što nećemo biti lenji, već ćemo da prospremo preostalu vodu iz džezve, napunimo je novom svežom, stavimo na ringlu i ovog puta malo pažljivije motrimo na džezvu i vreme da zakuvamo kaficu!

OBRAĆANjE VUČIĆA I DEJVIDA LAMIJA: Potpisani bilateralni dokumenti (VIDEO)

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!
UŽIVO NA TV PINK I PINK.RS VUČIĆ SE SASTAO SA DEJVIDOM LAMIJEM: U toku potpisivanje bilateralnih dokumenata, slede izjave

PR(A)VI IZBOR: Karmelo Entoni u Kući slavnih! (VIDEO)
Nove subvencije države! Evo ko može da se prijavi i do kada

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

RAT U UKRAJINI: Kijevu 20 milijardi evra

OD JUTROS: Broj poginulih u izraelskim napadima na Gazu porastao na 57

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
OVAJ FAKULTET JE STUDIRALA RADA MANOJLOVIĆ! Iznenadiće vas koji je prosek imala, a zbog jedne stvari je zapostavila studije!

ŠTA AMERI SPREMAJU IRANU? Veliko upozorenje bivšeg obaveštajca

MUŠKARAC SE OBESIO U POLICIJSKOJ MARICI: Jeziv slučaj na Ubu - Vraćali ga od sudije, a onda ga našli mrtvog

POZNAT I DRUGI POLUFINALISTA KUPA SRBIJE: Veliki preokret u meču Napredak IMT

INTERPOL ODBIO ZAHTEV BIH: Međunarodna poternica za Dodikom neće biti raspisana

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Марко
30.01.2022 18:23ваљда домаћа кафа.
Kalesu
30.01.2022 19:25"... povećava arsen, nitriti i fluor,... " - Nije mi jasno kako se može "povećavati" količina neke materije samim zagrevanjem vode, ako se ta materija ne dodaje u vodu???? Nešto tu jako škripi, stručnjaci! Zakon o održanju materije (hemija i fizika, osnovna škola) vam ne ide u prilog.