Francuska studija pokazala je da ljudi koji jedu u 9 ujutro imaju šest posto veću verovatnoću da dobiju kardiovaskularne bolesti od onih koji doručkuju sat vremena ranije. Večera posle 21 sat povezana je s 28 posto većim rizikom od cerebrovaskularnih bolesti, poput moždanog udara, u poređenju s jelom pre 20 sati, izveštava „Miror“.
Istraživački tim koristio je podatke više od 103.000 Francuza prosečne starosti od 42 godine kako bi proučio povezanost između obrazaca unosa hrane i kardiovaskularnih bolesti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
"Rezultati pokazuju da je prvi obrok kasnije tokom dana, recimo, preskakanje doručka, povezan s većim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Na primer, osoba koja prvi put jede u 9 ujutro ima šest posto veću verovatnoću da dobije neku kardiovaskularnu bolest nego osoba koja jede u 8 ujutro", rekao je dr Bernard Srour.
"Kada je reč o poslednjem obroku u danu, kasna večera, nakon 21 sat, povezana je s 28 posto povećanim rizikom od cerebrovaskularnih bolesti, kao što je moždani udar, u poređenju s večerom pre 20 sati, posebno kod žena", dodao je.
Bonus video: