Za savršen pire potrebno je malo putera, brašnasta sorta krompira i presa. Ali na ukus utiče i način na koji se krompir kuva – s korom ili bez nje. Kuvari savetuju da je za vazdušasti pire krompir potrebno kuvati s korom koja služi kao zaštitni omotač kako bi upio manje vode. Zbog toga ga nemojte ljuštiti. Sa oljuštenim krompirom dobićete vodenasti pire koji neće moći lepo da se poveže s puterom, mlekom i pavlakom, pa će ukus pirea biti lošiji.

Shutterstock
Za ukusno jelo, krompir treba dobro oprati, staviti u hladnu vodu kako bi ravnomerno omekšao, a nakon što ga testirate viljuškom da li je skuvan, ostavite ga neko vreme u cediljki. Oljuštite ga, ispasirajte, a za bogatiji ukus dodajte mleko i puter. Mleko treba da bude toplo kako bi se bolje povezalo, a ako želite bogat i kremasti pire, nemojte štedeti na masnoći, pa stavite dosta putera.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Za dodatnu aromu, po ukusu dodajte i malo soli, bibera, sveže rendanog muskatnog oraščića – a možete i sveže začinsko bilje, beli luk u prahu.
Bonus video: