Jeftinije od ovoga ne može: Posne palačinke od 2 sastojka, najmekše na svetu, naješće se cela porodica!

Vesna Vukadinović Vesti 04.01.2024 19:43 0

Palačinke su uvek dobar izbor za večeru, a kada ih napravite po ovom receptu, biće toliko mekane da im niko neće odoleti.

palačinke

Shutterstock

Bilo da ih mažete džemom, filujete orasima i šećerom ako postite ili kremom ako to nije slučaj, palačinke su jedan od omiljenih obroka. Prilikom pripreme je najvažnije da obratite pažnju da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja. Tako će palačinke sigurno biti savršene!

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

2 šolje brašna

2 šolje gazirane vode

Priprema:

U činiju sipajte gaziranu vodu. Dodajte malo po malo brašna mešajući varjačom. Kada smesa postane gušća mutite ručnom mutilicom da se razbiju grudvice. Kada dobijete ujednačenu smesu stavite u frižider da odstoji pola sata. Vreo tiganj namažite papirnim ubrusom natopljenim uljem i pecite palačinku sa obe strane dok ne dobiju smeđu boju. Povremeno tiganj namažite na isti način uljem. Gotove palačinke filujte po želji.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)