" Smršala sam oko 2,5 kg, ali sam počela da nosim pantalone i do tri broja manje": Mislila je da ima problem sa VIŠKOM kilograma, ali se ispostavilo se da je o OVOME reč

Vesti 24.01.2023 12:15 0

Mnoge žene se susreću sa ovim problemom

" Smršala sam oko 2,5 kg, ali sam počela da nosim pantalone i do tri broja manje": Mislila je da ima problem sa VIŠKOM kilograma, ali se ispostavilo se da je o OVOME reč

Printscreen/Instagram

Mikaela Piterson, je završila srednju medicinsku školu, ali kako tvrdi tamo se uči baš mnogo o ishrani. Ona je odlučila da nastavi obrazovanje i zauvek se reši nekih svojih problema. 

Ona je od malih nogu patila od reumatoidnog artritisa zbog kojeg je imala nesnosan svrab i bolove. 

 

 

Javlja se zbog osetljivosti na gluten. a oko deset odsto ljudi sa celijakijom dobije ovaj osip. Sitne bubuljice izbijaju simetrično na laktovima, kolenima, zadnjici, leđima, nogama ili na koži glave. 

Mikaela se dosta namučila pre nego što je shvatila da je osetljiva na gluten. Posvetila istraživanju ovog problema, rešila je da izbaci iz ishrane namirnice koje ga sadrže i stanje joj se donekle popravilo. "Nekoliko meseci kasnije sam počela da izbacujem i druge namirnice - jaja, mlečne proizvode, žitarice, soju.

 

- Na kraju mi je preostalo da jedem meso, voće, zeleno povrće i neke vrste korenastog povrća, kao što su šargarepe i paškanat. Mesec dana kasnije, osip je potpuno nestao - izjavila je zadovoljna jutjuberka.

 - Smršala sam oko 2,5 kg, ali sam počela da nosim pantalone tri broja manje.Bila sam, dakle, sva naduvena, a da to nisam ni znala - rekla je. 

 

 

Ipak, problemi su se vratili kada je ostala u drugom stanju. Nakon porođaja ponovo je eleminisala hranu koja joj smeta, te joj je na kraju ostalo samo crveno meso, a takav tip se zove "Lavlja dijeta".

 - Ja ne tvrdim da će ovo pomoći drugima. Ali verujem da svako ima pravo da napravi probu sa svojom ishranom i proveri zdravstveno stanje kao ja - redovnim laboratorijskim analizama krvi - rekla je ona za kraj. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading