U teglu stavite nekoliko štapića cimeta i prelijte ih maslinovim uljem, efekat će vas oduševiti

K.Ć Vesti 14.02.2022 11:00 0

Ova neobična upotreba cimeta osvojiće vaše srce. Sve što vam treba je nekoliko štapića cimeta, kvalitetno maslinovo ulje i obična tegla. I malo više strpljenja Uveravamo vas da vredi probati

cimet

Shutterstock

Cimet prvenstveno povezujemo sa božićnim pecivima. Danas za vas imamo drugačiju, pomalo neobičnu upotrebu cimeta.

Uzmite nekoliko štapića cimeta i stavite ih u teglu, a zatim sipajte maslinovo ulje. Poklopite teglu i ostavite na tamnom i hladnom mestu oko 14 dana. Ne zaboravite da svakodnevno protresete teglu da biste pomešali cimet i maslinovo ulje.

Posle dve nedelje dobićete domaće ulje od cimeta. Njegov miris će vas očarati. Takav proizvod ima veoma širok spektar primene. Biće korisno za negu, zdravlje i opuštanje, pa čak i u kuhinji.

Ulje od cimeta za celulit

Kombinacija maslinovog ulja i cimeta je savršena mešavina za učvršćivanje i mršavljenje. Redovne masaže pomoću ove "uradi sam" kozmetike će poboljšati izgled kože i učiniti da celulit nestane. Pre prve upotrebe, međutim, obavezno uradite test na alergije. Cimet je veoma efikasan, ali takođe može da iritira ili izazove alergije.

Uradi sam cimetovo ulje za glavobolje i nerve

Njegov umirujući miris i umirujuća svojstva čine ulje cimeta odličnim lekom za glavobolju. Takođe će vam pomoći da se nosite sa stresom i opustite se. Može vam pomoći da zaspite zahvaljujući svojim umirujućim svojstvima . Dovoljno je lagano utrljati malu količinu proizvoda u slepoočnice. Vredi se priuštiti opuštajućoj masaži lica.

Ulje od cimeta kao začin

Umesto cimeta, možete koristiti cimetovo ulje za deserte, kolače ili čak salate ili jela od mesa. Masnoća je odličan rastvarač i nosač ukusa, tako da ovo može biti veoma inovativna promena u vašoj kuhinji.

Cimet - svojstva

Cimet ima niz korisnih svojstava. Ima baktericidna i antiinflamatorna svojstva. Može biti od pomoći kod mučnine. Poboljšava apetit i olakšava koncentraciju. Pre nekoliko vekova primenjivana je kao lek za poboljšanje cirkulacije krvi, koristio se za oralnu higijenu, probleme sa varenjem, bolove u mišićima i menstrualni ciklus. Bio je i lek za prehladu.

Iako se cimet više povezuje sa slatkim jelima, može se koristiti i za aromatiziranje suvih. Tada ćemo dobiti originalan i izvanredan ukus. 

 

Komentari (0)
Loading