Čak ni Elizabeta nije mogla da je kontroliše, a Kamila prebledi kada se spomene njeno ime: Važi za najopasnijeg člana kraljevske porodice, a celog života bila u senci brata

Tatjana Badarević Vesti 25.06.2024 10:25 0

Za princezu Ana se smatra da se striktno drži tradicije i da sve radi po pravilima tako da niko ništa ne može da joj zameri.

princeza Ana

Profimedia

 

Sestra kralja Čarlsa III, princeza Ana (73), primljena je u bolnicu u Bristolu u nedelju uveče. To je otkrila Bakingemska palata, a u bolnici bi trebalo da ostane do kraja nedelje.

Princeza Ana je imala lakši potres mozga u Getkomb parku gde jedina ćerka pokojne kraljice Elizabete II živi sa svojom porodicom. Navodno je pala sa konja.

Ana je jedina koja koja je sa svojim bratom Čarlsom bila uz kraljicu Elizabetu tokom njenih poslednjih dana.

princeza Ana

Profimedia

 

 

Ona je jedina ćerka kraljice Elizabete i princa Filipa, a za nju se priča da je "tvrda kao crna zemlja", da ne beži ni od čega, da se drži tradicije "kao pijan plota" i da sve radi po pravilima tako da niko ne može bilo šta da joj zameri.

Ovo je pet zanimljivih činjenica o princezi Ani koje do sada verovatno niste znali:

- Mrzi da se rukuje i nikada nikome ne pruža ruku, drži se maksimalno na distanci.

"Ne možeš sa svakim da se rukuješ na tim događajima, pa nemoj ni da počinješ. Uvek sam se držala toga, ali vidim da sa drugima nije tako. Uostalom, mislim da je rukovanje potpuno apsurdno", rekla je.

- Nikada svoje roditelje nije nazvala "mama" i "tata", već isključivo samo kraljica i vojvoda.

kraljica Elizabeta

Profimedia

 

 

- Ceo život osećala je da je u senci roditelja i brata, budućeg kralja.

"Kada smo bili tinejdžeri na turneji sa kraljicom, uvek smo znali da ljudi aplaudiraju nama. U početku je bilo teško, ali sam navikla da budem u senci, da budem ona druga, koja nije u centru pažnje", rekla je.

- 1973. godine princeza Ana je odlučila da se odrekne titule Lejdi, čime je svojoj deci Piteru i Zari uskratila kraljevske titule, piše People.

princeza Ana

Profimedia

 

 

"Pretpostavljam da im je bilo lakše i mislim da bi se mnogi složili kako postoje razni problemi koji dolaze sa titulom", pojasnila je jednom prilikom.

- Kamila, supruga kralja Čarlsa, živi u strahu od princeze Ane i to zbog jedne stvari: Ana naime, ne može da je podnese! Pre nego što se udala, princeza je bila u vezi sa Endruom Parkerom, prvim Kamilinim mužem.

"Afera između Endrua i Ane nije uspela, ali mislim da su se jako voleli. Štaviše, mislim da se još uvek vole", rekao je izvor.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading