Emotivna ispovest mame NATALIJE: "U trudnoći sam pila VINO, nikada neću saznati da li je to izazvalo ZDRAVSTVENE probleme mog SINA"

Vesti 03.12.2022 12:43 0

Rekla je da čaša vina u kojoj je uživala tokom trudnoće definitivno nije bila vredna toga

Emotivna ispovest mame NATALIJE: "U trudnoći sam pila VINO, nikada neću saznati da li je to izazvalo ZDRAVSTVENE probleme mog SINA"

Shutterstock

Natalija Bataglija, iz Melburna u Australiji, povremeno je konzumirala alkohol dok je bila trudna sa svojim drugim detetom.
Ona je povremeno konzumirala čašu vina, a ljudi su joj često govorili da joj se ništa neće desiti i da taj ugođaj nikome ne može da škodi.

U podkastu "Knockoff Drinks with a Difference" otvorila je dušu i priznala da se sada kaje zbog svega, a posebno jer nova istraživanja sugerišu da manje od jednog alkoholnog pića nedeljno može da utiče na strukturu mozga fetusa.

Ova mama je imala regularnu trudnoću i rodila zdravog dečaka 2017.  godine u terminu. Ali samo šest meseci kasnije, Natalija je počela da primećuje neka neobična ponašanja kod svog sina, za koja bi joj lekari kasnije rekli da su možda povezana sa konzumacijom alkohola u trudnoći. Mama dvoje dece je rekla da bi njen sin „ukrštao“ svoje noge umesto da ih drži ispravljene, i da bi često podigao ruke kao da je upravo pobedio u trci. U početku je mislila da su njegovi "čudni" pokreti "divni", dok joj lekari nisu rekli da su to znak mišićnog stanja, poznatog kao cerebralna paraliza (CP).

Stanje je uzrokovano problemima sa mozgom koji se javlja pre, tokom ili posle rođenja, kaže NHS.

„To je bilo zaista mračno vreme u mom životu i dovelo me je do toga da pijem više“, rekla je ona. Međutim, Nataliinom sinu nikada nije postavljena zvanična dijagnoza, a nekoliko meseci kasnije, nakon fizikalne terapije, njegov mozak je počeo da pravilno komunicira sa njegovim udovima. Sada se normalno razvija i ne smatra se da ima CP. Natalija sada koristi svoju platformu društvenih medija da podigne svest o potencijalnim opasnostima konzumacije alkohola u drugom stanju.

„Nikada nećemo znati da li je alkohol izazvao probleme mog sina, ali nikada nećemo saznati da nije“, rekla je ona za Insajder. „Iz ličnog iskustva, mogu da vas uverim da čaša vina ili dve tokom trudnoće nije vredna tog rizika, dodala je ona.
 

Komentari (0)
Loading