Ema je majka HRABROST: Celo telo joj je GORELO dok se probijala kroz PLAMEN da spasi ŠESTORO dece

Vesti 01.12.2022 18:30 0

Emi je požar zahvatio 93 odsto tela, ali je to nije sprečilo da trči kroz vatru, kako bi spasila šestoro dece

Ema je majka HRABROST: Celo telo joj je GORELO dok se probijala kroz PLAMEN da spasi ŠESTORO dece

Printscreen/Instagram

 

Ne kaže se uzalud da je mama spremna na apsolutno sve kako bi zaštitila svoju decu. Toliko je priča koje potvrđuju ovu teoriju, a na listi najboljih primera našla se mama i Švedske koja je spasila svoje šestoro dece dok im je kuća bila u plamenu.

Ema Skols ima 31 godinu i majka je šestoro dece. Jednog jutra je ostala sama sa decom u kući, dok joj je muž bio na poslu. Bilo je rano ujutru i dva sina od 3 i 4 godine su se spremali za doručak. Onda je jedan od njih uzviknuo "gori" i Ema je brzo strčala niz stepenice da vidi o čemu se radi. Ustanovila je da zavese i sofe u prizemlju gore, a cela dnevna soba okružena je vatrom.

Brzo je otvorila ulazna vrata i rekla sinovima da beže. Čim je otvorila vrata velika količina vazduha je ušla u kuću, što je proširilo požar i izazvalo eksploziju. Vatra je zahvatila Emina leđa, ali se ona nije osvrtala na povrede dok ne spasi svu decu. Hodala je kroz vatru, koja je zahvatila stepenice, kako bi stigla do soba da probudi ostalo četvoro dece i izvede ih na terasu.

- Sećam se da su mi tabani bili skroz opečeni, da sam jedva hodala i da mi je deo kože visio sa noge. Pala sam dok sam se pela. Iako je korak uz stepenice bio izuzetno težak, verovala sam da mogu i moram da spasim decu. Kada sam se popela čula sam da je moja devetogodišnja ćerka skočila sa balkona na drugom spratu i otrčala da zatraži pomoć od komšija; 11-godišnji sin je pronašao merdevine kako bi pomogao braći i sestrama i meni da pobegnemo - priseća se Ema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mona (@meralivnu)

U tom trenutku je uzela sedmogodišnjeg sina i odvela ga na balkon. Tokom spasavanja dece gorelo joj je celo telo, krvarilo svuda, na grudima je imala otvorene rane, a kosa joj je bila skroz spaljenja.

- Najstariji sin je bio šokiran kada me je video, a iskreno i ja sam mislila da ću umreti. I taman kada sam mislili da su svi spaseni saznala sam da mi je najmlađa, jednogodišnja ćerka u krevetu. Odmah sam se vratila u kuću i ponovo prošla kroz vatru. Njena soba bila je ispunjena dimom. Nisam mogla da je vidim, ali sam je pronašla osluškujući njen plač. Svaki korak mi je bio težak, kao da sam već mrtva - priča ova hrabra majka.

Kada su svi bili na sigurnom, Ema više nije mogla da izdrži i na izmaku snage jedva tešila najstarijeg sina da se ne brine i da će se mama brzo vratiti kući.

- Došla je Hitna pomoć po mene. Bila sam tri nedelje u komi i kad sam se probudila prvo sam pitala da li su mi deca bezbedna - priseća se.

Ema je odvedena u bolnicu na lečenje i dijagnostikovana joj je teška opekotina na čak 93 odsto kože. Proces lečenja i rehabilitacije bio je izuzetno bolan. Ema je u prva tri meseca imala najmanje 60 operacija, tokom tog perioda je dobila sepsu i upalu pluća, a nekoliko puta je bila na ivici života i smrti.

Kaže da je bilo toliko teško da je nekoliko puta poželela da odustane i da umre, ali bi se onda setila obećanja koje je dala sinu da se brzo vraća i nastavila bi dalje da se bori.

Na kraju, stepen Eminog oporavka iznenadio je sve lekare. Ne samo da je preživela, nekim čudom je ponovo ustala i mogla je polako da hoda sama bez štaka. Nakon skoro pola godine patnje puštena je iz bolnice. Na licu nije imala vidljivih opekotina, ali je koža na ostatku tela toliko stradala da joj je čak i mali prst izdeformisan.

Sada je Ema ponovo zdrava. Osim svakodnevne fizioterapije, još uvek može da vozi bicikl i igra se sa svojom decom. Iako se nekada osećala inferiorno zbog ožiljaka na svom telu, uz neprestano ohrabrivanje porodice, oslobodila je psihičke barijere.

- Ovo je svedočanstvo moje ljubavi prema deci - rekla je ova hrabra mama.

Zbog brabrosti je u Švedskoj odlikovana za "Prvog spasioca".

Komentari (0)
Loading