Potresna priča malog Tonija: Nije imao ni mesec dana kada su ga roditelji PRETUKLI, jedva je izvukao živu glavu i ostao bez udova

K.Ć. Vesti 29.08.2022 15:20 0

Toni Hadžel je imao samo 41 dan kada su ga roditelji toliko pretukli da su mu jedva spasili život

Potresna priča malog Tonija: Nije imao ni mesec dana kada su ga roditelji PRETUKLI, jedva je izvukao živu glavu i ostao bez udova

Shutterstock

Međutim, bilo je neophodno amputirati noge. Dečak danas ima nepunih osam godina, živi u hraniteljskoj porodici, a novi zakon, koji je u junu ove godine donet u Velikoj Britaniji, dobio je njegovo ime.

Upravo je „Tonijev zakon” sprečio da mučitelji deteta – Entoni Smit i Džodi Simpson – budu pušteni iz zatvora dok im se kazna ne završi. To je u početku bio plan – mediji su objavili da će Tonijev otac biti pušten u septembru, ali se tome usprotivio britanski ministar pravde Dominik Rab, pozivajući se na novi zakon.

Obe noge su morale biti amputirane

Dečak je rođen 2014. Kada je imao nešto više od mesec dana, biološki roditelji su ga pretukli. Toliko su ga tukli da su kasnije u bolnici lekari detetu konstatovali brojne prelome, traumu glave, sepsu, otkazivanje organa i sindrom toksičnog šoka. Obe noge su morale biti amputirane. Bebi su bile potrebne 23 operacije i osam transfuzija krvi.

Tonijev otac Entoni Smit i majka Džodi Simpson osuđeni su 2018. na 10 godina zatvora. Smit je trebalo da bude pušten pre isteka kazne, već početkom septembra, saopštilo je Ministarstvo pravde.

"Tonijev zakon" - stroge kazne za zlostavljanje dece

Međutim, ministar pravde Dominik Rab je slučaj Smit putio komisiji za uslovno puštanje. Takvo upućivanje „poništava automatski uslovni otpust zatvorenika u posebnim okolnostima kada je javna bezbednost u pitanju“, dodalo je ministarstvo, a citira Skaj njuz.

U junu su na snagu stupile strože kazne za zlostavljače dece. Promene su poznate kao "Tonijev zakon" koji je u velikoj meri rezultat kampanje koju vodi Tonijeva hraniteljska porodica. Prema novim propisima, za slično krivično delo učinjeno nad dečakom predviđena je maksimalna kazna do 14 godina zatvora. Ako dete umre od posledica nasilja, krivac će ostatak života provesti u zatvoru.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading