Sastojci:
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 šoljica mleka
- 1 šoljica brašna
- 1 kašičica soli
- pola praška za pecivo
Priprema
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Mikserom penasto umutiti 1 jaje u koje dodajemo 1 kašiku šećera.
U smesu dodati šoljicu mleka i šoljicu brašna, so i pola praška za pecivo. Smesu dobro umutiti i spremna je za pečenje.
U tiganj staviti samo par kapi ulja. Za male palačinke praviti krugove od 2 kašike smese.
Nakon što se pojave mehurići palačinka se može okrenuti.
Na svakoj strani ju je dovoljno vrlo kratko peći.
Palačinke se mogu jesti u slatkoj varijanti, ali i u slanoj.
Prijano!
zora
10.04.2022 21:00Bas sam trazila recept kako napraviti dve palacinke.