Sastojci
Bistvit
- 250 g kesten pirea
- 4 žumanceta
- 50 g tamne čokolade
- 4 belanceta
- 100 g šećera
Fil
- 250 g kesten pirea
- 150 g margarina
- 50 g tamne čokolade
- 5-10 g šećera u prahu
- ruma malo
- 2 kesice šlag
Glazura
- 100 g tamne čokolade
- ulje
Priprema
Biskvit
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Kesten pire, žumanca i otopljenu čokoladu izmiksati, pa onda dodati takođe predhodno izmiksana belanca sa šečerom, lagano promešaj i sjedini i stavi u rernu predhodno zagrejanu na 150C. Pečeni bisvit poprskaj sa malo ruma, hladan biskvit filuj.
Fil
Napravi kesten pire i u njega dodaj istopljeni margarin i otopljenu čokoladu i šećer u prahu. Sve zajedno sjediniti i po želji možete da dodate i rum.
Glazura
Otopi 100 g čokolade, pa onda u toplu čokoladu dodaj ulja toliko da bude malo ređa glazura, prelij preko šlaga.
Kolač se filuje ovim redom:
- biskvit
- fil
- šlag
- čokoladna glazura
Kada ste sve isfilovali, kolač stavite u frižider da se stegne