Neodoljiv recept za KESTEN KOCKE: Ulepšajte ove kišne dane savršenom poslasticom

Kristijana Ćaćić Vesti 08.11.2021 13:19 0

Savršena poslastica za tmurne i jesenje dane

Neodoljiv recept za KESTEN KOCKE: Ulepšajte ove kišne dane savršenom poslasticom

Shutterstock

 

Sastojci

Bistvit

  • 250 g kesten pirea
  • 4 žumanceta
  • 50 g tamne čokolade
  • 4 belanceta
  • 100 g šećera

Fil

  • 250 g kesten pirea
  • 150 g margarina
  • 50 g tamne čokolade
  • 5-10 g šećera u prahu
  • ruma malo
  • 2 kesice šlag 

Glazura

  • 100 g tamne čokolade
  • ulje

Priprema

Biskvit

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Kesten pire, žumanca i otopljenu čokoladu izmiksati, pa onda dodati takođe predhodno izmiksana belanca sa šečerom, lagano promešaj i sjedini i stavi u rernu predhodno zagrejanu na 150C. Pečeni bisvit poprskaj sa malo ruma, hladan biskvit filuj.

Fil

Napravi kesten pire i u njega dodaj istopljeni margarin i otopljenu čokoladu i šećer u prahu. Sve zajedno sjediniti i po želji možete da dodate i rum.

Glazura

Otopi 100 g čokolade, pa onda u toplu čokoladu dodaj ulja toliko da bude malo ređa glazura, prelij preko šlaga.

Kolač se filuje ovim redom:

  • biskvit
  • fil
  • šlag
  • čokoladna glazura

Kada ste sve isfilovali, kolač stavite u frižider da se stegne

 

 

Komentari (0)