Sastojci:
- 600 ml mleka
- 70 g griza
- 2 kašike šećera
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 jaje
- cimt po ukusu
Za kompot je potrebno:
- 300 g šljiva
- 200 g jabuka
- 1 velika kašika cimta
- 1 velika kašika gustina
- 100 ml vode
Priprema:
1.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Za griz smesu: Sve sastojke sjediniti i žicom dobro izmešati. Dok je hladno pa staviti na vatru i kuvati dok ne počne da se zgušnjava i dok se ne pojave mehurići nekih 6-8 Minuta.
2.
Kompot: Voće iseći na kocke. Vodu pomešati sa gustinom, cimtom i šećerom pa dodati voće i kuvati 5-8 Minuta po ukusu.
U činiju sipati griz, pa preko staviti kompot. Prijatno!
BONUS VIDEO