Žene u SRBIJI poludele za ovim KOLAČEM: Zbog "babine đakonije" Gugl se USIJAO a košta samo 150 DINARA

Izvor: J.V. Vesti 07.01.2025 15:13 0

Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji

babina đakonija

Shutterstock

Najteže kod ove poslastice biće vam vreme dok čekate da se ohladi, a neće vas koštati više od 150 dinara.

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Potrebno je

1 l mleka

4 jaja

4 kašike griza

1 kašika brašna

5 kašika šećera

 

 

 

Priprema

U pola litra mleka stavite kašiku šećera i četiri kašike griza. Kuvajte griz dok ne postane gust, a kada se prohladi, dodajte četiri prethodno umućena belanca. Sve to zajedno sjedinite i stavite u mokre male činije ili modle da se ohladi.

Na laganoj vatri topite četiri kašike šećera. Kada šećer počne da se karamelizuje, dodajte pola litra vrele vode.

Dok se šećer topi, u odvojenoj posudi sjedinite četiri žumanca, kašiku brašna i pola litra mleka, pa sve to dodajte u smesu šećera i vode i neprestano mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Preko već ohlađenog griza, sipajte karamel preliv, pa ostavite da se ohladi u frižideru.

Komentari (0)