Do pojave leda dolazi najčešće zbog viška vlage, koja se nakuplja kada se u zamrzivač unesu vlažne ili tople namirnice. Otapanje leda ume da traje dugo i može biti zamorno, pa je najbolje preduzeti korake kako do stvaranja leda ne bi ni dolazilo.
Da biste to sprečili, važno je da sve namirnice koje stavljate u zamrzivač budu prethodno dobro ohlađene, suve i pažljivo zapakovane. Koristite kese i posude koje se dobro zatvaraju, a pre stavljanja u zamrzivač obavezno ih obrišite spolja – vlaga na površini dodatno pospešuje stvaranje leda.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Takođe, preporučuje se da povremeno potpuno odmrznete i očistite zamrzivač. Nakon što ga obrišete i osušite iznutra, možete zidove nežno premazati tankim slojem jestivog ulja koristeći čistu i suvu truleks krpu. Ovaj sloj ulja otežava zalepljivanje i taloženje leda na površinama.
Ukratko, redovno održavanje i pažljivo rukovanje namirnicama može značajno smanjiti rizik od stvaranja leda, produžiti vek trajanja uređaja i olakšati njegovo korišćenje.
Video: