Tajna savršeno pržene ribe: Uvaljajte je u ovo i dobićete pravu hrskavu koricu kao u restoranu

Slobodanka Ćorić Vesti 18.04.2025 16:00 0

Postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju teksturu – a možda ga još niste probali

tiganj

Shutterstock

Pržena riba je prava poslastica jer nudi savršenu kombinaciju meke unutrašnjosti i hrskave kore.

Iako je takva riba veoma ukusna, često se susrećemo sa jednim problemom: paniranje sa brašnom ima tendenciju da upije previše ulja, čineći ribu masnom i teškom.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

I upravo to mnoge odvraća od toga da češće spremaju prženu ribu.

Zašto pripremati ribu bez brašna?

Priprema savršeno hrskave ribe može biti izazov. Tokom prženja, ključno je da se riba ravnomerno ispeče , ali da u isto vreme ostane sočna iznutra. Mnogo puta, paniranje sa brašnom nije najbolji izbor jer upija mnogo ulja, čineći ribu previše masnom.

Ali postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste za lakšu, hrskaviju teksturu – a možda ga još niste probali!

Rešenje leži u kukuruznom skrobu

Ovaj metod omogućava da riba ne upije višak ulja prilikom prženja, što obezbeđuje hrskavu koru, ali i dalje lakoću jela. Uz ovaj jednostavan trik, vaša riba će biti zdravija, manje masna i još hrskavija.

Kukuruzni skrob stvara zaštitni sloj oko ribe, omogućavajući joj da zadrži svoju hrskavost i istovremeno sprečava prekomernu apsorpciju ulja.

Umočite svaki komad pržene ribe u kukuruzni skrob da ga potpuno prekrijete, a zatim ga pažljivo spustite u vrelo ulje. Pržite ribu do zlatno smeđe boje i hrskave, pa stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.

Ovako pripremljena riba zaista će oduševiti svojom hrskavom teksturom i ukusom, a da pritom nije previše masna.

img
05. 07. 2025 19:00

FINALE ZVEZDA GRANDA IZ MINUTA U MINUT: Počinje spektakl! Gledajte Pink, za titulu pobednika bori se 20 VELIČANSTVENIH!

img
05. 07. 2025 18:57

Đoković slavio u srpskom derbiju: Novak se plasirao u četvrto kolo Vimbldona

img
05. 07. 2025 18:54

Stavio je telefon na zamrzivač i snimao me, rekao je da će da napravi i Marijani i Aleksandri dete: Milosava peni na Uroša, rešila da ga raskrinka, pa udarila na Milovana: Ako ja budem morala da se odreknem svog deteta, završiću u zatvoru (VIDEO)

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
03. 07. 2025 09:24

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

img
03. 07. 2025 10:29

Prvo letovanje sa detetom: Kako se pripremiti bez stresa?

img
05. 07. 2025 19:00

Zelenski o razgovoru sa Trampom: Najbolji do sada – šta je dogovoreno? (VIDEO)

img
03. 07. 2025 09:21

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

img
05. 07. 2025 18:55

Treća stotka Novaka Đokovića

img
05. 07. 2025 19:01

Keba progovorio o spekulacijama da će zameniti Mariju Šerifović u ZVEZDAMA GRANDA, pa otkrio da li bi sa svojom suprugom obnovio zavete kao Zorica i Kemiš (FOTO+VIDEO)

img
05. 07. 2025 18:47

Izbegnite početničke greške kao motociklista

img
05. 07. 2025 19:00

4 namirnice za bolje zdravlje: Svi ih imaju u kuhinji, ali ne znaju da su zlato posle 60. godine

img
05. 07. 2025 18:55

"Odoh na odmor": Evo ko od članova žirija neće biti na finalu Zvezda Granda

img
03. 07. 2025 10:33

Kolagen - prolazni trend ili realna potreba?

img
05. 07. 2025 18:47

Tesna konkurencija: Približava se izvlačenje pobednika nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

img
16. 06. 2025 08:16

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

Komentari (0)