Nije mogla da prestane da podriguje: Bio je to jedini simptom pre nego što je otkrila da ima smrtonosnu bolest

Vesti 03.05.2023 10:55 0

Jedna 24-godišnja žena otkrila je kako joj je dijagnostikovan rak u trećem stadijumu – a prvi znak upozorenja bilo je njeno pojačano podrigivanje.

Nije mogla da prestane da podriguje: Bio je to jedini simptom pre nego što je otkrila da ima smrtonosnu bolest

Printscreen/Instagram

U februaru 2022. počela je da pati od lošeg refluksa, što su lekari pripisali anksioznosti, ne sumnjajući na nešto ozbiljnije. Tek sledećeg januara Bejli je osetila da nešto zaista nije u redu – trpela je „neprijatan“ bol i otkrila da ne može da ode u kupatilo bez apetita. S obzirom na njen posao, Bejli je bila uverena da se unutar njenog tela dešava neka vrsta „opstrukcije“ – ali „nije imala pojma o čemu je reč“ i da je to zapravo tumor sve dok CT nije otkrio da raste u njenom debelom crevu.

 „Nikada u milion godina nisam pomislila da je bilo koji nejasan simptom zapravo rak debelog creva treće faze“, rekao je Bejli sa Floride za NeedToKnow.co.uk. „Prvi znak da nešto nije u redu – iako to tada nisam znao – bio je kada sam počeo da podrigujem. „Podrignuo bih 5-10 puta dnevno. „Ovo za mene nije bilo normalno. Zapravo, retko sam ikada ranije podrignuo i zato sam primetio koliko je to čudno. „Ali, iskreno, nisam previše razmišljala o tome.


„Nikad nisam mislila da bi to moglo da bude povezano sa tako strašnom bolešću. „Bila sam na putovanju u Nešvilu u oktobru 2021. i moj verenik Kejden i ja smo se šalili da podrigujem zbog promene nadmorske visine.

Nakon dijagnoze krajem januara, otkrila je čudnu vezu sa podrigivanjem. Rekla je: „Moj tumor je bio viši u poprečnom debelom crevu i polako je izazivao opstrukciju creva. „Pošto ranije nikada nisam podrigivala, a onda sam počela da podrigujem 5-10 puta dnevno, to je za mene bila 'nova' stvar - i sve novo za vas nije normalno i treba se pozabaviti s tim. „Preterano podrigivanje nije školski znak raka debelog creva, ali moj onkolog mi je rekao da je to verovatno bio početak mojih simptoma. „Verujem da je to povezano sa mojim novim pojavom gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB) koja je počela nedugo nakon toga – u roku od mesec dana od razvoja prekomernog podrigivanja.

Rekla je: „Kada mi je rečeno da imam rak debelog creva u trećem stadijumu i tumor koji opstruira moje debelo crevo, to je bilo iskustvo za koje nisam mislila da ću doživeti. „To je zaista bilo iskustvo van tela. „Osećala sam se kao da sedim u uglu sobe i gledam kako mi postavljaju dijagnozu. „Vreme se činilo kao da se usporava, a moj otkucaji srca ubrzavaju.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading