Ako imate OVE promene na RUKAMA, odmah se obratite lekaru: Mogu biti pokazatelji da vam je ZDRAVLJE jako narušeno

Vesti 16.03.2023 20:00 0

Zdravlje mora da vam je uvek na prvom mestu

Ako imate OVE promene na RUKAMA, odmah se obratite lekaru: Mogu biti pokazatelji da vam je ZDRAVLJE jako narušeno

Najžena

Zato je dobro da obratite pažnju ukoliko ukoliko dođe do nekih promena na vašim rukama, naročito na dlanovima.

Drhtanje

Ukoliko vam drhte ruke, to ne mora da znači da je nešto ozbiljno u pitanju, ali ukoliko je postalo učestalo, trebalo bi da proverite sa vašim lekarom. Učestalo drhtanje može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što je Parkinsonova bolest koju prati tegoba i veliki stres.

Ono što bi trebalo da uradite jeste da posetite svog lekara, a do tada smanjite unos kafe i alkohola, i to će umiriti drhtanje.

Trnci

Trnjenje ruku može biti znak problema venske tromboze, anemije ili dijabetesa. Ukoliko gubite osećaj u rukama i prečesto osećate trnce, vreme je da se obratite lekaru.

Znojenje

Ukoliko se preterano znojite, a posebno na dlanovima, to može da bude uzrok stresa. Pokušajte da ga kontrolišete uz pomoć meditacije, tehnikama disanja i da smanjte unos alkohola.

Suva koža

Najčešći razlog suve kože je dehidratacija i nedostatak estrogena. Koristite hidratantnu kremu, pij te dovoljno tečnosti i povećajte unos ribe, semenki i orašastih plodova.

Tanki nokti koji se lome

Tanki i slabi nokti mogu biti znak da vam nedostaje cink. Cink je jako bitan za naše zdravlje jer podstiče zarastanje rana i pomaže imunološkom sistemu. Jedite ribu i hranu bogatu cinkom kao što su zob i orasi.

Crveni dlanovi

Pojava crvenih dlanova može da pokaže da imate promene u hormonskoj ravnoteži koja prouzrokuje širenje krvnih sudova i artritis.

Takođe, ukoliko imate više od 50 godina, crveni dlanovi mogu da ukažu na problem sa jetrom i obično se nalazi na spoljašnjem delu dlana. Hranite se zdravo i izbacite unos alkohola.

Ukoliko se bilo koji od ovih simptoma pojave i ne povlače posle nekog vremena, posetite svog lekara.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading