Ona je imala preko 120 kilograma, a onda je odlučila da promeni OVO: Bez gladovanja i teških treninga sada ima IDEALNU kilažu

Vesti 11.05.2023 08:30 0

Nakon što je napravila promenu smršala je neverovatnih 57 kilograma

Ona je imala preko 120 kilograma, a onda je odlučila da promeni OVO: Bez gladovanja i teških treninga sada ima IDEALNU kilažu

Printscreen/Instagram

Holi Gerati (28) je mlada devojka koja je imala 120 kg. To je svakodnevno mučilo i joj je otežavao svakodnevne obaveze, a najteže joj je padalo što nije mogla da se igra sa svojom decom onako kako bi htela.

Bila je toliko gojazna da je u autobusu zauzimala dva sedišta, i bila toliko umorna uvek, da je redovno spavala preko dana. 

Promene raspoloženja su bile toliko česte da je čvrsto odlučila da nešto promeni, pa je tako  2018. godine korigovala ishranu i krenula pu revolucionarne promene.

 

 

- Bila sam tako umorna sve vreme, a kada sam primetila da zauzimam skoro dva sedišta u autobusu, znala sam da moram nešto da uradim. Ljudi su zurili u mene i gledali me sa prezirom - rekla je Holi.

Za početak, grickakice i nezdrave namirnice zamenila je zdravim i redovnim obrocima, a fokus je stavila i na šetanje. Dnevno je prelazila oko 13.000 koraka, dok je za tri godine uspela da skine 57 kilograma.

Holi ističe da je imala jasan plan ishrane, koji uključuje zdrave obroke pazirane na voću i povrću.

- Dodala sam u ishranu više povrća, jela više voća, više se kretala i planirala unapred šta ću za užinu kako ne bih preterala sa jelom - kaže Holi.

- U početku nisam znala šta radim i isključila sam teške ugljene hidrate i bilo kakvu slatku hranu, ali sada znam da ne moram ništa od toga da radim. Imam izbalansiranu ishranu i jedem u okviru svojih dnevnih kalorija, tako da mogu da jedem šta god poželim - objasnila je ona.

 

 

Ona je postepeno uvodila zdrave obroke, te smatra da su realni ciljevi ključ uspeha.

- Pokušajte da menjate jednu po jednu stvar, nemojte da sebi postavljate nerealne ciljeve. Razradite plan polako tako da se toga držite i nikako ne jedite premalo – možda ćete u početku izgubiti težinu, ali to nikako neće pomoći na duge staze jer to nosi rizik od prejedanja, ali i rizik od odustajanja - dodala je. 

Plan ishrane:

Doručak: Voće i jogurt, tost sa nadevom, sendvič, smuti/jogurt sa ovsenim pahuljicama i voćem.

Ručak: Sendvič sa salatom i šunkom ili đevrek, voće, jogurt, dvopek i kapućino.

Večera: Domaća pasta s testeninom, kari, hamburgeri, prženo meso, riba ili povrće, pica.

Užina: Topla čokolada i čokoladica ili keks.

 

Komentari (0)
Loading