Mnogima je omiljeno jelo za doručak sendvič, u koji se obavezno pored salate stavlja i malo mesa, pri čemu je to obično šunka.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Međutim, stručnjaci savetuju da je potrebno da budete oprezni sa ovom namirnicom. Zašto?
Pored toga što šunka sadrži dobre nutritijente, ona u sebi ima i one negativne, odnosno ima jednu nuspojavu — zadržava vodu u telu.
Da bi šunka imala dobar ukus, prilikom pravljenja ovog proizvoda u šunku se dodaje dosta soli, odnosno kako je američko Ministarstvo poljoprivrede prenelo, radi se o tome da u 85 grama dimljene šunke ima čak 830 miligrama natrijuma.
Tako da prilikom čestog konzumiranja šunke to dovodi do zadržavanja vode u telu, te zbog toga mogu oticati stopala, šake ili zglobovi.
Ali to nije sve... Posledica ima mnogo više od oticanja. Dakle, prilikom prekomernog unošenja soli i u organizam, prilikom zadržavanja vode dolazi do zadržavanja vode, čime se pravi pritisak na krvne sudove što može povećavajući rizik od infarkta ili moždanog udara.
Može doći i do gubljenja kalcijuna iz kostiju što može na duži rok da napravi ozbiljne probleme sa kostima.
Takođe, velika količina soli može negativno uticati na jetru i bubrege. Nutricionisti preporučuju da je neophodno jesti šunku umereno, ali i to da je potrebno da popijete veću količinu vode.
BONUS VIDEO
zora
09.08.2022 16:13Sve sto je napravljeno od transformisanog mesa je opasno po zdravlje. Primecujem i da se mnogi hrane iskljucivo mesnim preradjevinama bilo da se radi o dorucku ili o nekom drugom obroku na brzinu.
CPU Item
09.08.2022 17:48Ajde svi da jedemo alge da zivimo 150 godina.