Najčešće se heliko bakterija dobija još u detinjstvu, a obzirom da je veoma izdržljiva može ostati u vašem stomaku godinama.
Međutim, uticaj ove vrste heliko bakterije nije nimalo bezopasan. Naime, u nekim slučajevima može dovesti i do peptičkih ulkusa – čira i na kraju i do kancera želuca ukoliko se ne leči. Većina ljudi tokom života i ne zna da u svom stomaku ima infekciju izazvanu heliko bakterijom te ona ostaje u organizmu duže vreme.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Ipak, nije nimalo naivna i može dovesti do nekih od ozbiljnijih oboljenja kao što su:
gastritis – upala i iritacija sluznice želuca
čir na želucu– peptički čir (ranice na sluznici želuca, jednjaka ili tankog creva)
kancer želucaZa otkriće heliko bakterije 2005. godine naučnici Beri Maršal i Robin Voren zasluženo su dobili Nobelovu nagradu.
Veoma često zaražene osobe nemaju nikakve simptome infekcije heliko bakterijom, ali kada dodje do razvoja bolesti, simptomi mogu uključivati sledeće:
Mučnina i/ili povraćanje
Osećaj težine u želucu
Nadimanje
Brz osećaj sitosti
Gorušica
Proliv
Loš zadah
Smesa protiv ove bakterije se pravi vrlo jednostavno i lako. Sastojci koji će vam trebati da napravite ovu čudesnu mešavinu su lako dostupni.
Sastojci:
- malo morske soli
- 1 brokoli srednje veličine
- ključala voda
Priprema:
Sve što je potrebno je da u jedan lonac stavite brokoli, ključalu vodu i morsku so. Pustite da se smeša ohladi tako da se brokoli uroni u ključalu vodu.
Konzumira se na sledeći način:
Kada se masa ohladi, procedite vodu u drugu posudu da se čuva u frižideru. Ova mešavina se pije svako jutro na prazan stomak pola sata. Koristite napitak 4 nedelje, a zatim napravite pauzu od jedne nedelje. A onda, ako je potrebno, možete nastaviti sa terapijom.
BONUS VIDEO