Postoje različiti rizici po zdravlje čoveka kada je povišen holesterol. On može da utiče na druge vitalne organe i na njihovu funkciju.
Najčešće su to srčana oboljenja, povećan rizik od srčanog i moždanog udara, dijabetesa…
Neki od najčešćih uzroka su:
- nezdrava ishrana
- manjak fizičke aktivnosti
- gojaznost,
Međutim, povišen holesterol nije nepromenljiv faktor, za njegov disbalans ima rešenja, i to iz proverenog izvora.
Baka Anđelija (75) koristi ovu smesu dva puta dnevno godinama i nikada nije imala problema sa krvnim pritiskom ili holesterolom!
Recept je otkrila njena unuka a on glasi:
Sastojci:
- 1 kašika limunovog soka,
- 1 kašika meda,
- 1 komad rendanog đumbira,
- 1 kašika jabukovog sirćeta.
Priprema i korišćenje:
Stavite sastojke u blender i pasirajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Ostavite da ostoji u frižideru 5 dana.
Uzimajte 2 puta dnevno, pre doručka i večere, a na krvnoj slici ćete ubrzo primjetiti pozitivne rezultate.
Ukoliko imate neki kompleksiniji problem sa zdravljem, obavezno se obratite vašem lekaru.
BONUS VIDEO
Leona
23.12.2021 20:07Ovo sam vec procitala i stalno se pitam kako, pobogu, da uzimam 2 puta dnevno, i sta.? To je smesa od, mozda, 2 dl, i ako podelim na dvoje, to je jedan dan. A stajalo 5 dana u frizideru. Ne razumem.
Munja
23.12.2021 22:22@Leona - Pa gospo napravite više... gospode
Leona
03.01.2022 14:47@Munja - @Munja Shvatila sam ja, ali mislim da tekst treba da glasi: ovu smesu pripremite dva puta dnevno i uzimajte je . ....... dana, sedmica, kako god. P.S. Nema sta nisam uzela sto sam procitala u novinama. Beli luk, limun, djumbir, ren, med, celer koren, pa list, pa sa jogurtom, pa bez, i karanfilic u 2 l vode, i cimet i habukovo sirce koje sam sama pravila i opet imam i holesterol i pritisak.
Dejan Vukovic
19.01.2022 14:12Vrhunski tekst iz kojeg mladi a i mi stariji mozemo da naucimo dosta o pcelama, njihovom zivotu i slicno.Nazalost, mi kao civilizacija nismo bas dobronamerni prema prirodi, zivotinjskom i biljnom svetu pa cak i prema pcelama koje su jako bitne za nas zivot i napredak.Nadam se da cemo samo biti dovoljno pametni pa da najbolje ili sto kazu best of bee najbolje od pčele necemo u potpunosti upropastiti
Trivuna Radodajkic
24.08.2022 12:54Baka Anđelija malo lagucka kako ona upotrebljava đumbir kad se on u Srbiji pojavio pre desetak godina
sara
25.11.2022 14:40Ne kompletan tekst!!!. Šta da se muti u blender ako je sve tečno, a djumbir se renda sitno!!!!. Koliko se tačno uzima!!!!!.