Leonardo Dikaprio slavi 49. rođendan: Karijeru mu obeležili brojni filmovi, a privatni život veze sa fatalnim lepoticama

Olja Jelić Vesti 11.11.2023 14:25 0

Poslovnu karijeru mu je obeležila trka za Oskarom, a privatni život brojne lepotice koje je ljubio. Odgajila ga je samohrana majka, a on se ponosi svojim humanitarnim radom

Kameron Diaz

Foto: AP

Oskarovac, veliki humanitarac, a i još veći zavodnik. Leonardo Dikaprio danas slavi 49. rođendan, a karijeru su mu obeležili brojni filmovi i veze s holivudskim lepoticama.

Leo se rodio u Los Anđelesu, ali roditelji su mu se razveli kada je imao svega godinu dana. Otac Džordž je bio italijanskog i nemačkog porekla, a bio je crtač stripova. Majka Irmelin odgajila je sina koji je dobio ime po Leonardu da Vinčiju. 

Leonardo Dikaprio

Shutterstock

 

 

Dikaprio je karijeru započeo 1989. u filmu "Roditeljstvo" gde je upoznao Tobija Maguerija sa kojim je ostao u odličnim odnosima. Iste godine pojavio se i u sapunici "Santa Barbara" u kojoj je glumio mladog Masona Kapvela.

Svetsku slavu donela mu je uloga u Titaniku, gde je glumeo Džeka Dosona. Džejms Kameron je izjavio da Dikaprio nije želeo da glumi glavnog lika koji je zaljubljen.

 

 

- Njegov lik nije izmučen, a Leo je i pre i nakon tog filma u svojoj karijeri težio takvim likovima. Uverio ga je da lik dočara na isti način kako bi to uradili Gregori Pek ili Džimi Stjuart, da bude snažan lik i zarobi publiku samo svojim stavom, bez puno rada. 

Dugo očekivani Oskar dobio je za najbolju mušku ulogu u filmu "Povratnik". Poetski, nakon borbe s medvedom.

Humanitarni rad i briga za okolinu jedna od važnijih stavki u njegovom životu. On je aktivista za zaštitu okoline i donirao je milione dolara brojnim organizacijama. On leti samo komercijalnim letovima, a ne privatnim čarterima, jer oni troše više goriva. Osnovao je 2020. humanitarnu organizaciju za žrtve pandemije, a cilj je bio da pomogne porodicama sa niskim primanjima. 

Ljubavni brodolomi

Iza sebe Leo ima pozamašnu listu ljubavi, veza, kratkih veza, avantura... Najčešće su to bile manekenke, ali i poneka glumica i pevačica.

Njegova prva veza poznata javnosti bila je sa brazilskom manekenkom Žizel Bundšen. Par je sa prekidima bio u vezi od 1999. do 2005. godine. 

Leonardo Dikaprio

Shutterstock

 

 

 - Bilo mi je dosta posla, pušenja i alkohola. Postajala sam svesna stvari koje sam do tad odbijala da prihvatim. On odbija da bilo šta promeni. - ispričala je svojevremeno.

Nakon Žizel, Leo je bio sa izraelskom manekenkom Bar Refaeli. Nakon brojnih prekida, odlučili su se za konačni raskid 2009. godine.

Pet meseci je 2011. bio u vezi i s glumicom Blejk Lajvli. Toni Garn, nemačka manekenka i još jedna Viktorijin anđeo bile je Leove devojke. Započeli su vezu u maju 2013., a prekinuli su u decembru 2014. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

 

Osim potvrđenih veza, bilo je tu i brojnih šuškanja, poput onih da je Leo devedesetih bio u vezi s Naomi Kembel. Tu su i bliski odnosi s Rijanom, ali nijedna strana nije 2015. potvrdila vezu.

Leo je sada u vezi sa italijanskom manekenkom Vitorijom Ćereti. Prvi su put fotografisani u avgustu.

Leonardo Dikaprio

Profimedia

 

- Vitorija je uspešna i finansijski nezavisna. Smatra je neverovatnom. Ali za sada, nameravaju da romansu što više drže u privatnosti - dodao je izvor.

 

 

 

Komentari (0)
Loading