Ovo je RAZLOG zbog kog se POSTI sredom i petkom: Postoji VELIKA zabluda vezana za ove dane, deca i porodica nemaju nikakve veze

Vesti 07.03.2022 08:30 1

Post sredom i petkom zauzima važno mesto u životu svakog vernika...

Ovo je RAZLOG zbog kog se POSTI sredom i petkom: Postoji VELIKA zabluda vezana za ove dane, deca i porodica nemaju nikakve veze

EPA

 

U davnoj prošlosti, post je podrazumevao potpuno uzdržavanje od hrane tim danima, da bi kasnije to bilo promenjeno, pa danas kada govorimo o postu mislimo na odrcanje samo od mrsne hrane u toku ova dva dana.

Na ove dane posti se tokom cele godine, izuzev trapave sedmice, nedelje nakon Vaskrsa. Verovatno ste čuli da se petkom posti zbog dece, ili da oba dana treba da poste roditelji, radi dobrobiti svog potomstva.Ovo je još jedna u nizu hrišćanskih zabluda.

Sreda je posni dan jer je baš u sredu Juda izdao Isusa Hrista. To je događaj koji je prethodio njegovom stradanju i zbog toga je crkva odredila sredu kao dan molitve i uzdržavanja od mrsne hrane.

U petak svaki vernik treba da posti, jer je to najtužniji hrišćanski dan. Dan kada je Isus Hrist mučen i razapet na krst.

Sredom i petkom posti se na vodi, izuzev kada na ove dane padne praznik sa crvenim slovom ili svetitelj čije je ima u kalendaru napisano masnim slovima. U tom slučaju, dozvoljena je upotreba crnog vina i ulja.

Komentari (1)
Loading
mileva
13.03.2022 07:20

Budalastine ako je bog svemoguc zasto je dozvolio da mu razapnu sina jedinca