Meso za roštilj biće sočno i ukusno: Uz ovu marinadu napravićete najbolje ćevape i pljeskavice!

Vesti 28.04.2025 11:10 0

Bliži se 1. maj i roštiljanje. Ovi trikovi će omogućiti da meso bude savršeno.

meso

Shutterstock

Potrebno je da znate nekoliko trikova da biste napravili savršen roštilj – od pripreme mesa, vatre i samog roštilja, do načina pečenja.

Kako da meso bude sočno

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Najukusnije će na roštilju biti svinjsko i pileće meso. Junetina može biti žilava, pa je izbegavajte. Da meso ne bi unutra ostalo živo posle pečenja, ne stavljajte ga iznad plamena, već tek kada u roštilju bude žar. Ako se vatra rasplamsa dok se meso peče, poprskajte je s malo vode. Kako se meso ne bi lepilo, rešetku premažite belim delom slanine ili uljem. Meso pre prženja stavite da stoji u marinadi najmanje pola sata. Biće ukusnije i sočnije. Meso osušite od marinade kako njeno curenje ne bi izazvalo plamen.

RECEPT ZA MARINADU

Sastojci:

400 ml piva

100 ml ulja

1 veza peršuna

4 čena belog luka

1 crni luk

1 kašičica mlevene paprike

2 kašičice soli

4 kašičice suvog biljnog začina

1/2 kašičice bibera

Priprema:

Sjedinite pivo, ulje, biber, začinsku papriku i sitno iseckani beli luk. U šerpi poređajte red mesa, pospite seckanim peršunom i crnim lukom, prelijte marinadom. Poređajte drugi red mesa i ponovite sve dok ne utrošite svo meso. Ostatak marinade sipajte preko mesa. Poklopite šerpu i stavite i frižider najmanje dva sata, a najbolje celu noć.

Video:

Ko pregura ovu godinu braka, ostaje zajedno do kraja života! #najzena #zena #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #marriage ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)