Potrebno je da znate nekoliko trikova da biste napravili savršen roštilj – od pripreme mesa, vatre i samog roštilja, do načina pečenja.
Kako da meso bude sočno
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Najukusnije će na roštilju biti svinjsko i pileće meso. Junetina može biti žilava, pa je izbegavajte. Da meso ne bi unutra ostalo živo posle pečenja, ne stavljajte ga iznad plamena, već tek kada u roštilju bude žar. Ako se vatra rasplamsa dok se meso peče, poprskajte je s malo vode. Kako se meso ne bi lepilo, rešetku premažite belim delom slanine ili uljem. Meso pre prženja stavite da stoji u marinadi najmanje pola sata. Biće ukusnije i sočnije. Meso osušite od marinade kako njeno curenje ne bi izazvalo plamen.
RECEPT ZA MARINADU
Sastojci:
400 ml piva
100 ml ulja
1 veza peršuna
4 čena belog luka
1 crni luk
1 kašičica mlevene paprike
2 kašičice soli
4 kašičice suvog biljnog začina
1/2 kašičice bibera
Priprema:
Sjedinite pivo, ulje, biber, začinsku papriku i sitno iseckani beli luk. U šerpi poređajte red mesa, pospite seckanim peršunom i crnim lukom, prelijte marinadom. Poređajte drugi red mesa i ponovite sve dok ne utrošite svo meso. Ostatak marinade sipajte preko mesa. Poklopite šerpu i stavite i frižider najmanje dva sata, a najbolje celu noć.
Video: