"Ne vara te, ne kocka se, pa šta ti hoćeš"? Kad je Mina u 47-oj odlučila da napusti muža i "savršen brak" svi su je osuđivali, ovo je kap koja je prelila čašu

Slobodanka Ćorić Vesti 01.12.2023 14:30 0

azmišljala sam da napustim Davida bar dve godine pre nego što sam to uradila. Oklevala sam i borila se sama sa sobom jer nisam htelada ga povredim, niti smo hteli da povredimo svoje dete, ali...

žena

Printscreen/Instagram

Muka mi je od pomisli da oko nas ima žena koje ostaju u lošim brakovima samo zato što misle da bi bilo previše sebično otići. Zato pričam svoju priču. Želim da žene slede svoja srca, rekla je Britanka.


Prijatelji su joj rekli da je luda što ga ostavi, jer je „dobar muž koji ne troši novac i ne kocka se”. Ali za Kler Lodž (47), koju svi od milja zovu Mina, menadžerku za komunikacije iz Vejkfilda u Velikoj Britaniji, to nije bilo dovoljno, odlučila je da ga napusti iako su se, tvrdi, dobro slagali, nisu tajili jedno od drugog i ponekad svađali, ali ne previše žestoko. Jednostavno nije bila srećna sa njim.
 

Tražila je razvod kad im je ćerka napunila 7 godina i kaže da je postala bolja majka otkako su se razišli. Prisetila se kako je sve počelo.

 

 


Razmišljala sam da napustim Davida bar dve godine pre nego što sam to uradila. Oklevala sam i borila se sama sa sobom jer nisam htelada ga povredim, niti smo hteli da povredimo svoje dete. Ta iskra je jednostavno nestala među nama – rekla je ona.
 

Bila je na ivici napada panike

- Tako sam živela do jedne nedelje kada fizički više nisam mogala normalno da funkcionišem. Znala sam šta treba da uradim da bih postao bolje, ali nisam imala snage da se nosim sa tim. Mogla sam samo da ležim u krevetu. Na kraju sam nekako ustala da negde vozim roditelje kako sam im obećala, ali sam bila na ivici napada panike – nastavila je ona.

- Srce mi je kucalo u grudima, pulsirale su mi vene na rukama. Slušala sam roditelje kako se smeju i šale na zadnjem sedištu, i dalje su bili srećni, posle 40 godina braka. Pomislio sam u sebi: 'To je sve što želim, da budem kao oni. Ostavila sam ih u Lidsu i čim sam stigla kući rekla sam mužu da želim razvod. Nisam htela, ali nisam imala izbora, morala sam to da uradim – dodala je i nastavila:

- Ništa strašno se nije desilo, nismo bili od onih parova koji su se stalno svađali. Odlično smo se slagali i znali da se smejemo. Ali iskra je nestala i bila sam duboko nesrećna. Sve vreme sam se osećala zarobljeno i na ivici panike. Nakon što sam raskinula sa Davidom, on je i dalje želeo da popravi stvari, želeo je da među nama sve bude u redu i bio je veoma miran. Verovatno je mislio da ću se predomisliti, ali sam znala da se to neće desiti – rekla je ona.

 

 

Prvih šest meseci nakon razlaza, Kler i Dejvid (51) nastavili su da žive zajedno. Čekali su da prodaju kuću. Bio je to neprijatan period.

- Bilo je veoma bolno. Imali smo odvojene spavaće sobe. Božić je bio jako težak, a mučili smo se i zbog ćerke. Osećala sam se neverovatno krivom, kao da je sve moja krivica. Uništila sam naše živote i naše dete više neće imati porodični dom – rekla je ona.

Ubrzo se preselila u svoj stan i stvari su se polako smirile, bolovi su se smirili i konačno je osetila veliko olakšanje.

Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja

Imala je 27 godina kada se udala za njega u aprilu 1990, nakon tri godine zabavljanja. Priznala je da su pre razlaza tri puta nakratko raskinuli. Ona je bila ta koja je podstakla razdvajanje i svaki put kada bi David otišao kod prijatelja, stvari bi se malo smirile i ponovo bi bili zajedno. Svaki put se nadala da će stvari između njih dvoje nekim nekim čudom krenuti na bolje, ali to se nije desilo.


- Išli smo na odmore, radili na kući, čak pokušavali da dobijemo još jednu bebu, ali ništa nije išlo. Kada bih mogla da radim na autopilotu dok moja ćerka ne bude starija, ja bih, ali nisam mogla. Mama i sestra mi često govore da ako se moja stara fotografija pojavi na Fejsbuku, to ih rastužuje jer sam izgledala tako nesrećno u braku - dodala je ona.

 


Ne znam ko sam na tim fotografijama, ne mogu da se povežem sa tom osobom jer sam tada bio tako otupila. Stalno sam bio na ivici napada panike i imao sam jaku anksioznost od trenutka kada sam se probudila do trenutka kada sam zaspala. Duboko u sebi sam znala da su moji problemi povezani sa mojim brakom - nastavila je ona.

 

Kako je bila nesrećna u braku, borila se protiv svoje strepnje vinom i hranom. Ugojila se. Prestala je da brine o izgledu, jer više nije videla smisao u tome.

'Ponovo sam se zaljubila u život'

- Sada nemam vagu kod kuće, ali znam da sam mnogo zdravija nego kada sam bila u braku. Zaista sam mrzela sebe što sam bila tako nesrećna tokom braka, jer sam mislila da ne treba da se tako osećam. Nekoliko meseci nakon raskida, ponovo sam počeo da brinem o sebi i postao sam bolja. Otišla sam u teretanu, ofarbala kosu i ponovo se zaljubila u život – dodala je ona i napomenula da je sa svojom životnom pričom izašla u javnost kako bi motivisala druge žene da izađu iz nesrećnih brakova.

- Muka mi je samo od pomisli da oko nas žive žene koje ostaju u lošim brakovima samo zato što misle da će biti previše sebične ako odu. Zato pričam svoju priču. Želim da žene slede svoja srca i osećanja, jer samo tako mogu da budu srećnije. Mrzim da slušam insinuacije da mi kao žene treba da budemo zadovoljne onim što imamo. Sećam se kad mi je neko rekao: 'Pa ne vara te, ne kocka se, pa šta ti je?'. Od žena se nekako očekuje da podnose osećaj neispunjenosti ili nesrećnosti više od muškaraca - rekla je ona. Na kraju je, kaže, sve dobro prošlo sa razvodom. Mirno su se rastali, sve dogovorili, pošteno podelili finansije i krenuli iznova, prenosi The Sun.

 

Komentari (0)
Loading