Sve se desilo tako brzo: Zbog greške lekara devojčica (1) preminula u najgorim mukama

K.Ć. Vesti 27.12.2022 13:50 0

Hejli Tompson je počela da se oseća loše početkom decembra

Sve se desilo tako brzo: Zbog greške lekara devojčica (1) preminula u najgorim mukama

Shutterstock

Roditelji su 22-mesečnu devojčicu odveli u bolnicu, gde im je lekar savetovao da ćerku leče paracetamolom. Dan nakon izlaska iz bolnice, Hejli je preminula.

22-mesečna Hejli Tompson prvi put se pojavila u bolnici u Velikoj Britaniji (u Viganu) 7. decembra nakon što je kašljala i nos joj cureo. Tada joj je lekar prepisao antibiotike. Međutim, njihova upotreba je morala da se prekine jer je devojčica razvila alergijsku reakciju.

Hejli je imala kontrolu 17. decembra. Dijagnostikovana joj je virusna infekcija. Devojčica je poslata kući sa roditeljima Krisom Tompsonom (32) i Ibojlom Adam (35). Lekari su im savetovali da detetu daju samo paracetamol.

Sledećeg jutra, Hejli je ležala u svom krevetu ne reagujući. Otac 22-mesečne devojčice uradio je reanimaciju i potom je odveo u bolnicu. Odlučio se da to uradi jer su morali da čekaju oko 2 sata na hitnu pomoć.

Dolaskom u istu bolnicu iz koje je otpuštena prethodnog dana, devojčici nije bilo pomoći.

Nažalost, devojčica se nije mogla spasiti. Hejli je umrla u tragičnim okolnostima. Njeni roditelji su se žalili na neprofesionalan pristup medicinskih službi.

- Ne možemo da verujemo da smo izgubili našu devojčicu. Sve se dogodilo tako brzo. Nešto u njenom telu ju je obuzelo [...] Želimo odgovore. Kako zdravo dete može da umre u snu?

Shrvani roditelji traže pravdu nakon smrti njihove 22-mesečne ćerke

Roditelji Hejli Tompson žale zbog smrti svoje ćerke. Za njen neočekivani odlazak okrivljuju neadekvatan tretman i zanemarivanje stanja devojčice od strane bolničkog osoblja.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading