Lekari su joj govorili da je samo LENJA: Nisu prepoznali simptome teške BOLESTI na vreme, usledila je borba za njen ŽIVOT!

Vesti 12.09.2022 11:25 0

Bitno je da slušate svoju intuaciju i kada je zdravlje u pitanju

Lekari su joj govorili da je samo LENJA: Nisu prepoznali simptome teške BOLESTI na vreme, usledila je borba za njen ŽIVOT!

Printscreen/TikTok

Kortni Netlton znala je da spava dnevno i po 14 sati te su svI mislili da je ona samo lenja i neraspoložena, ipak ona je osećala da se radi o nečemu drugom. 

Posle određenog perioda ona je potražila stručnu pomoć gde su joj urađene razne analite. Ipak ustanovili su da su u pitanju simptomi lenjosti. 

Kako se njeno kritično stanje nastavilo i pogoršavalo, u jednom momentu je osetila kvržicu na vratu. Tek nakon dodatnih analiza utvrdili su da je sa 20 godina dobila rak štitne žlezde. 

Lekari, prijatelji i roditelji ostali u šoku, s obzirom na to koliko godina ima, ali i da od raka štitne žlezde najčešće oboljevaju ljudi u 30-im godinama.

 

@courtneypaigenettleton Please Please Please have a look at my go fund me! It means the world to me and so many more❤️🤍. @macmillancancer @teenagecancertrust #cancer #cancerfighter #thyroid #thyroidcancer #cancersucks #cancerfighter #thyroidcancerawarness #gofundme #GenshinTeleport #foryou #fyp #foryoupage ♬ Hold On - Extreme Music

 

Dok ju je doktor opšte prakse na početku uveravao da su simptomi koje je osećala, poput neraspoloženja, preteranog umora, smalaksalosti i pojava bubuljica, uobičajeni za ljude njenih godina, Kortni je ipak osećala da je nešto drugo po sredi.

- Tada su svi znali bolje moj organizam od mene - izjavila je ona.

Ona je do sada imala dve operacije i više terapija nakon što se rak proširio na limfne i krvne sudove. U toku oporavka dobila je ogromnu podršku preko društvenih mreža.

 

 

- Verujte svojim instiktima i onome što osećate, zauzmite se za sebe, čak i onda kada vas ubeđuju u suprotno - rekla je ona.

Koji su znaci raka štitne žlezde?

  • Kvržica koja se može osetiti ili je vidljiva kroz kožu na vratu
  • Promena glasa
  • Poteškoće pri gutanju
  • Neobičan kašalj
  • Bol u vratu i grlu

Imajte u vidu da rak štitne žlezde obično ne pokazuje nikakve znake ili simptome u ranoj fazi bolesti, a otkriva se tek na ultrazvuku ili magnetnoj rezonanci.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading