Brza pita sa prazilukom biće za toli čas na vašem stolu.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 500 g praziluka ( oko 4 veća struka )
- 400 ml toplog mleka
- 250 g brašna
- 250 g belog sira
- 1/ 2 kesice ili 8 g praška za pecivo
- 4 jaja
- biber i so
- ulje
Priprema:
- Praziluk očistiti, raseći ga na pola pa ga dobro oprati pod tekućim mlazom vode. Iseći na polukrugove i pržiti u dubljem tiganju na zagrejanom ulju.
Isprženi praziluk ostaviti da se prohladi.
- U veću vanglu staviti brašno, blago umućena jaja, prašak za pecivo, zagrejano mleko, izdrobljeni sir, posolimo i pobiberimo po ukusu, dodamo isprženi praziluk i sjedinimo sve sastojke.
- Smesu sipati u dobro nauljenu okruglu tepsiju i peći 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C.
Gotovu pitu preokrenuti na tanjir, iseći je na komade i poslužiti uz neko fino belo vino ili jogurt.
Može vam biti nedeljni doručak ili večera ili poslužiti vaše goste.
Prijatno!!!!