Italijanima će ovo teško pasti: Slatke lazanje sa sezonskim voćem su HIT, a prave se OČAS POSLA

Vesti 14.07.2022 08:00 0

Tražite desert koji će da oduševi sve ukućane, ali da je originalan? Onda ste na pravom mestu jer ovaj slasni slatkiš će mnoge iznenaditi i slatko nasmejati, jer budimo iskreno - ko je do sada čuo za "slatke lazanje"?

Italijanima će ovo teško pasti: Slatke lazanje sa sezonskim voćem su HIT, a prave se OČAS POSLA

Shutterstock

Ovo je jedna od varijanti slatkih lazanja sa svežim i suvim sezonskim voćem koja se pravi brzo, a pojede još brže!

Sastojci:

  • 150 grama lazanja
  • 50 grama suvih kajsija
  • 50 grama suvog grožđa
  • 1 limun
  • 600 mililitara mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 pomorandža
  • 2 kašike meda
  • 1 jabuka
  • 1 kruška
  • 1 banana
  • 50 grama drobljenih badema
  • 50 grama šećera u prahu

Pripreme:

U uzavreloj vodi obarimo lazanje, koje možete da kupite u bolje snabdevenim prehrambenim objektima. Jabuke i kruške očistimo i stavimo u dublji sud. Dodamo banane, koje ćemo da isečemo na kolutiće, i sitno seckane kajsije (mogu i iz kompota). Prelijemo limunovim sokom. Dodamo suvo grožđe.

U šerpu na šporetu sipamo 500 mililitara mleka. Preostalo mleko sipamo u prašak za puding, pa razmekšalu smesu sipamo u uzavrelo mleko. Kuvamo dok ne dobije potrebnu gustinu. Dodamo med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodamo u sud sa voćem i promešamo.

Skuvane lazanje ređamo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Nanesemo voće sa pudingom. Ponovimo postupak još jednom. Pečemo 35 minuta na 200 stepeni.

Lazanje sečemo na parčad i ređamo na činiju za serviranje. Pospemo izdrobljenim bademima i šećerom u prahu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading