Ovo je jedna od varijanti slatkih lazanja sa svežim i suvim sezonskim voćem koja se pravi brzo, a pojede još brže!
Sastojci:
- 150 grama lazanja
- 50 grama suvih kajsija
- 50 grama suvog grožđa
- 1 limun
- 600 mililitara mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 pomorandža
- 2 kašike meda
- 1 jabuka
- 1 kruška
- 1 banana
- 50 grama drobljenih badema
- 50 grama šećera u prahu
Pripreme:
U uzavreloj vodi obarimo lazanje, koje možete da kupite u bolje snabdevenim prehrambenim objektima. Jabuke i kruške očistimo i stavimo u dublji sud. Dodamo banane, koje ćemo da isečemo na kolutiće, i sitno seckane kajsije (mogu i iz kompota). Prelijemo limunovim sokom. Dodamo suvo grožđe.
U šerpu na šporetu sipamo 500 mililitara mleka. Preostalo mleko sipamo u prašak za puding, pa razmekšalu smesu sipamo u uzavrelo mleko. Kuvamo dok ne dobije potrebnu gustinu. Dodamo med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodamo u sud sa voćem i promešamo.
Skuvane lazanje ređamo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Nanesemo voće sa pudingom. Ponovimo postupak još jednom. Pečemo 35 minuta na 200 stepeni.
Lazanje sečemo na parčad i ređamo na činiju za serviranje. Pospemo izdrobljenim bademima i šećerom u prahu.
BONUS VIDEO