Ni kockice leda nisu ono što su bile, dokaz je novog trenda koji vlada tokom toplih dana poslednjih godina.
Reč je o aromatizovanim kockama leda, koje sve više potiskuju one obične, pomalo dosadne kockice leda od čiste vode. Njihova osnova je voće, bilje, jestivo cveće ili vino.
Pravi kreativci će lako obogatiti svako piće, bilo bezalkoholno ili ne. Prvi izbor je voće. Poželjnije su sitne i bobičaste, kao što su maline, borovnice, kupine, ali je moguće koristiti bilo koje voće samo ako je sitno iseckano.
Kalup za led napunite željenim voćem, koje ste prethodno dobro oprali, a ostatak prostora u kalupu popunite voćnim sokom, poput bazge, limuna, ananasa... Važno je da sokovi ne budu intenzivno obojeni, tako da voće dolazi do izražaja.
Ako vam se ova varijanta čini preslatka, napunite kalup običnom vodom, najbolje prokuvanom i ohlađenom. Stavite kalup u zamrzivač na nekoliko sati. Ovako pripremljenim kockicama leda možete obogatiti negaziranu i gaziranu vodu, čaj i koktel koji će biti vizuelno fantastičan.
Takođe možete zarobiti jestivo cveće u kocku leda. Da bi cveće bilo jasno vidljivo, a kocka vizuelno atraktivna, dobro je znati nekoliko korisnih trikova. Prvi korak je da prokuvate i ohladite vodu ili koristite kupljenu destilovanu vodu. Zahvaljujući tome, kocka neće biti mutna, već bistra, a cvet će biti savršeno vidljiv.