Britanci su imali nameru da "ENGLESKI DORUČAK" postane nacionalno jelo, ali je ideja otišla mnogo više od granica Velike Britanije.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Ovaj doručak se poslužuje od 19. veka kada je u viktorijanskom dobu doručak postao najvažniji obrok u danu.
Sastoji se od pečene pancete, kajgane (ili jaja na oko), prženog paradajza i pečuraka, tosta s maslacem, kobasica i zapečenog pasulja. U nekim varijantama poslužuje se i crni puding (nešto poput krvavica) kao i ribani prženi krompir (nešto slično restovanom krompiru).
Sastojci:
- jaja
- kobasica
- slanina
- tost
- paradajz
- pečurke pripremljene na roštilju
- pasulj
Priprema:
Zagrejati roštilj. Iseći paradajz na pola. Staviti ih na roštilj zajedno sa slaniinom i kobasicama. Držati kobasice na roštilju oko 8-10 minuta, a slaninicu i paradajz dok ne dobije boju. Okretati s vremena na vreme.
Očistiti i iseći perčurke, i staviti ih u tiganj prethodno premazan puterom. Pasulj koriste iz konzerve koji se podgreva u mikrotalasnoj dok se ne ugreje. Ubaciti dva parčeta tosta u toster. Prerezati dijagonalno prilikom serviranja.
Ispeći dva jaja. Sve to servirati na veliki tanjir.