Pite sa sirom na razne načine idealan su izbor za doručak, ali ako imate manjak vremena, kao odlična zamena mogu da posluže i pituljice koje ćete ispržiti u tiganju.
Recept za ovo jelo koristile su i naše bake, a kao glavnu prednost su navodile što se spremna mnogo brže nego klasična gibanica.
Za samo desetak minuta na stolu će se naći neodoljive pituljice, mirisne i ukusne koje uz jogurt ili mleko čine savršen obrok za početak novog dana.
Sastojci:
- 500 gr tankih kora za pitu
- 250 gr punomasnog kravljeg sira
- 2 jaja
- kašika ulja
- 1 dl ulja za prženje
Priprema:
Umutite jaja sa sirom u penastu masu. Dodajte kašiku ulja. Kore za pitu presecite po dužini na pola i filujte ih. Premažite svaku koru celom dužinom filom od sira, savijte krajeve da fil ne curi i smotajte kao rolnicu.