Sastojci
250 g. brašna
125 g. maslaca ili margarina
100 g. šećera
jedno jaje
pola kašikice praška za pecivo
jedan vanilin šećer
malo soli
Fil od jagoda
300-350 g. jagoda
pet kašika šećera
dve kašike gustina
Priprema
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
U brašno dodati hladan maslac iseckan na kockice i sve ostale sastojke. Mutiti mikserom dok se ne dobije mrvičasta smesa.
Pleh dimenzija 23x23 cm. namazati maslacem i sipati pola smese testa.
Blago prstima utapkati da se smesa sjedini.
U iseckane jagode dodati šećer i gustin i izmešati
Rasporediti jagode preko testa i preko staviti ostatak mrvica.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, zavisi i od rerne.
Prijatno!