Krofne vam nikada više neće biti masne: Pekari dodaju samo 1 sastojak i budu šupljikave, meke i preukusne!

Vesti 06.12.2025 12:36 0

Ovaj trik je obavezan ako želite da vaše krofne budu mekane, šupljikave i savršene!

domaće krofne

Shutterstock

Ključni trik pekara za savršene krofne, jeste da u testo dodate rakiju. Ona služi da upije višak masnoće. Upravo zbog toga krofne neće biti previše masne. Umesto rakije, možete dodati votku ili rum. Ovaj trik je obavezan ako želite da vaše krofne budu mekane, šupljikave i savršene!

Kako se krofne prže za savršenu boju

Čak i najbolje testo može biti uništeno lošim prženjem. Evo trikova pekara za idealnu teksturu i izgled krofni:

krofne

Shutterstock

 

 

  • Temperatura ulja mora biti konstantna – između 170°C i 180°C. Ako je ulje previše hladno, krofne će upiti previše masnoće. Ako je previše vruće, izgoreće spolja, a iznutra će ostati sirove.
  • Krofne se prže samo po tri minuta sa svake strane. Bitno je da krofne prvo pržite pod poklopcem, a tek ih okrenite bez poklopca. Ovo stvara efekat pare koja pomaže krofnama da se dignu i dobiju onu prepoznatljivu svetlu „krunu“ u sredini.
  • Nakon prženja, ne stavljajte krofne na tanjir obložen papirnim ubrusom. Umesto toga, stavite ih na metalnu rešetku (poput one za kolače). Para se neće zadržavati ispod i krofne će ostati hrskave i manje masne, navodi Krstarica.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading