Kako da se testenina ne slepi: Kuvari u restoranu uvek koriste 1 trik, pasta je tako rastresita i nije gnjecava!

Vesna Vukadinović Vesti 01.07.2025 11:54 0

Testenina je omiljena mnogima, ali treba znate pravila pripreme da bi bila savršena.

žena

Shutterstock

Pripremanje savršene paste počinje od pravilnog kuvanja testenine. Bez obzira na to koliko je ukusan sos ili koliko su sastojci kvalitetni, ako niste dobro skuvani makaroni ili špagete, jelo neće biti ukusno. Testenina ne sme da se slepi, ni da bude raskuvana, jer to direktno utiče na teksturu i ukus. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih pravila koje svaki kuvar zna, a koja mogu da vam pomognu da izbegnete najčešće greške i dobijete pastu kao iz restorana.

Saveti za savršenu testeninu:

1. Voda mora da proključa pre nego što stavite testeninu. To garantuje da će testenina pravilno početi da se kuva i neće postati gnjecava.

2. Dobro posolite vodu pre stavljanja testenine. So ne samo da poboljšava ukus, već i blago menja teksturu testenine.

3. Često mešajte testeninu na početku kuvanja. Time sprečavate da se komadi slepe jedni za druge.

4. Sos pripremite pre ili bar dok se testenina kuva. Tako možete odmah da ih spojite i izbegnete slepljivanje nakon kuvanja.

5. Ako sos nije spreman, nemojte testeninu potpuno procediti. Ostavite malo vode od kuvanja, jer ta voda sadrži skrob koji pomaže da se testenina bolje poveže sa sosom.

Video:

@najzena.rs Da li znate zašto Džef Bezos tretira svoju bivšu ženu i sadašnju suprugu drugačije? #najzena #zena #fyp #fypシ゚ #foryoupage #foryou #viral #viralvideo ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading