Mnogi obožavaju italijansku kuhinju, no jela koja se poslužuju u drugim zemljama često se bitno razlikuju od onih koja se pripremaju u Italiji, gde hrana ima poseban ukus zahvaljujući dugoj tradiciji, ali nije reč samo o tome. Mnoge originalne italijanske metode kuvanja nikada nisu stigle u druge zemlje ili su se s vremenom izgubile.
Džudi Vits Francini, stručnjakinja za italijansku kuhinju, objašnjava da su se recepti retko zapisivali jer je veliki deo imigranata bio nepismen. S godinama su se mnoge kulinarske tajne izgubile, a nedostatak kvalitetnih sastojaka dodatno je uticao na promene u jelima. Zbog toga su mnoga italijanska jela koja se pripremaju u drugim zemljama često prekuvana, prezačinjena ili jednostavno nisu pravog ukusa, piše HuffPost.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Italijanskim kuvarima je ispiranje testenine nezamislivo, iako drugi narodi to rade jer gotova testenina koju su kupili u prodavnici ispušta puno skroba.

Shutterstock
"Danas, kada je dostupna kvalitetnija testenina, ispiranje više nije potrebno. Samo treba uložiti malo više u kupovinu boljih proizvoda. Osim toga, sos će se bolje prilepiti za testeninu koja nije isprana, a u nekim receptima se čak preporučuje da se u sos doda malo vode u kojoj se kuvala testenina", poručuje Francini.
Video: