Limuni i limete izvrstan su dodatak za osveženje vaših pića i jela. Međutim, ako ih ne čuvate pravilno, brže će se pokvariti.
Stručnjak za ugostiteljstvo podelio je odličan savet kako limune i limete duže održati svežima.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
"Limuni, narandže i limete ostaće sveži do četiri puta duže ako se čuvaju u frižideru. To je zato što niža temperatura sprečava njihovo isušivanje, objasnio je za Alliance Online.

Shutterstock
Trik za dobijanje najviše soka od limuna
Takođe, postoji i jednostavan način da iscedite i poslednju kap soka iz citrusnog voća. Naime, radi se o jednostavnom, ali pomalo neobičnom triku s mikrotalasnom peći.
Celi limun stavite u mikrotalasnu peć i zagrejavajte na visokoj temperaturi oko 20 do 30 sekundi. Ovaj kratki nalet toplote omekšava unutrašnju strukturu limuna, što olakšava ispuštanje soka kada ga sečete i cedite.
Trik je u tome kako toplota utiče na pulpu limuna. Zagrejavanjem se opuštaju membrane koje zadržavaju sok, što omogućuje tečnosti slobodnije otpuštanje. Ova tehnika posebno je korisna za tvrde ili hladne limune, koje je teško cediti. Međutim, važno je ne preterivati, jer predugo držanje limuna u mikrotalasnoj peći može isušiti pulpu, pa će ga biti još teže iscediti, piše The Mirror.
Bonus video: