Kad se spomene zdrava hrana, mnogi odmah pomisle na voće i povrće. U nedavnoj naučnoj studiji istraživači sa Unoverziteta Vilijam Paterson u američkoj saveznoj državi Nju Džerzi analizirali su najzdraviju hranu, sve biljnog porekla, klasifikujući ih prema bogatstvu hranjivim vrednostima, mineralima, vlaknima itd.
Zanimljivo, u top 10 nema nijedne vrste
U svakom slučaju, voće je zdrava namirnica, a na ovoj je listi rangirano po ovom principu: što je veći udeo vitamina i vlakana u odnosu na udeo kalorija, to je hrana zdravija, piše
Na prvom mestu među voćem je
Ovaj citrus sadrži 53 mg vitamina C na 100 grama, kao i kalcijum, magnezijum, kalijum i vlakna. Vitamin C važan je za naš imunološki sistem, štiti nas od slobodnih radikala i neophodan je za stvaranje kolagena.
Bonus video:
Komentari (0)