E OVAKO se kuva PRAVA DOMAĆA KAFA! Kad je jednom probate, stalno ćete je kuvati!

Sanja Jakšić Vesti 15.08.2021 10:41 0

U Srbiji se mahom najviše pije upravo domaća iliti turska kafa. OD pre nekoliko godina po kafićima i restoranima se uglavnom služe različite vrste moderne kafe, ali kada smo kod kuće, ili kad nam naiđe omiljena prijateljica ili komšinica, zna se koja kafica se stavlja na ringlu!

E OVAKO se kuva PRAVA DOMAĆA KAFA! Kad je jednom probate, stalno ćete je kuvati!

unsplash.com

Ono glavno za kuvanje dobre kafe, je kvalitetna mešavina, i zato nemojte da štedite na njoj - pijete je iz zadovoljstva, a ne iz preke potrebe!

Pročitajte i:

Želite brzo da smršate? Samo pijete ovaj napitak od PERŠUNA i gledajte kako SALO nestaje

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Recept star 3000 GODINA! Očistite telo od TOKSINA, izgubite SALO i odličan je i AFRODIZIJAK

DVE KAŠIKE DNEVNO ovog ELIKSIRA i PUCAĆETE OD ZDRAVLJA, a kilogrami idu DOLE!

Drugo, malo ko zna da za tursku kafu na početku voda ne treba da proključa! U džezvi se voda zagreva do tik pred vrenje, pa se sklanja sa ringle.

E OVAKO se kuva PRAVA DOMAĆA KAFA! Kad je jednom probate, stalno ćete je kuvati!

unsplash.com

 

 

Deo vode odliva se u šoljicu, a u ostatak se dodaje kafa (po jednu bogatu kašičicu za svaku šoljicu (manju, starinsku, ili dve kašičice za veliku šolju).

Promešajte da nema grudvica,pa vratite na vatru i kad naraste do ivice džezve ponovo sklonite sa vatre i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Opet vratite na vruću ringlu i ostavite da provri.

Servirajte u omiljene šoljice sa tacnicama i uživajte, onako, s merakom!

 

Komentari (0)